Καμμένος: Χωρίς τον Ζάεφ η οικογενειακή φωτογραφία του ΝΑΤΟ

«Ο κ. Ζόραν Ζάεφ δεν θα είναι στην οικογενειακή φωτογραφία της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 11 και 12 Ιουλίου» διαβεβαίωσε ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στη Βουλή. 

Ο υπουργός Άμυνας επέμεινε ότι η ΠΓΔΜ δεν θα λάβει πρόσκληση ένταξης στη Βορειοατλαντική Συμμαχία στην επικείμενη Σύνοδο. «Ο κ. Ζάεφ καλείται μόνο ως προς ένταξη χώρα που συμμετέχει στην  αποστολή στο Αφγανιστάν, όμως δεν θα βγάλει οικογενειακή φωτογραφία, ούτε θα κάνει κάτι άλλο. Θα γίνει πρόσκληση κατόπιν ολοκλήρωσης των προαπαιτουμένων, έχουμε ήδη δει το κείμενο είπε».  

«Το άρθρο 2 αναφέρεται μόνο σε προκαταρκτικές συνομιλίες - οι οποίες όμως δεν θα ξεκινήσουν τώρα. Αυτό προβλέπεται στην απόφαση της Ουάσιγκτον  του 1999 με πρωθυπουργό τον κ. Σημίτη, γιατί τότε ξεκίνησαν οι συμφωνίες εντάξεως της FYROM στο ΝΑΤΟ… Μην μπερδεύεστε με την  συνύπαρξη» σημείωσε. 

Απηχώντας και τη δήλωση του υφυπουργού Μεταφορών Νίκου Μαυραγάνη στον ΣΚΑΪ, που τόνισε ότι η υπογραφή του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών είναι «ανίσχυρη» μέχρι τουλάχιστον να κυρωθεί η συμφωνία, ο υπουργός Άμυνας επέμεινε ότι η συμφωνία που υπέγραψαν οι κ. Κοτζιάς και Δημητρόφ «δεν παράγει αποτελέσματα» διαφωνώντας με τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης.

«Η δική μου στάση, όταν κι αν έρθει η συμφωνία με 180 βουλευτές είναι γνωστή, η δική σας είναι το ερώτημα» επανέλαβε ο κ. Καμμένος, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευσης. 

Ο υπουργός Άμυνας εστίασε εκ νέου στο γεγονός ότι η συμφωνία θα χρειαστεί χρόνο να κυρωθεί, εάν κυρωθεί, στη γείτονα. «Θα γίνουν πρώτα οπωσδήποτε εκλογές για να αλλάξει η πλειοψηφία στην Βουλή, ώστε να αλλάξει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας που δεν υπογράφει την συμφωνία, μετά να γίνει δημοψήφισμα, νέα Βουλή, επικύρωση, και στην συνέχεια όταν τελειώσουν όλα αυτά, τότε να κυρωθεί και εδώ, οπότε θα ισχύσει η πρόσκληση του ΝΑΤΟ». Σημειώνεται ότι βάσει του σκοπιανού συντάγματος ο Γκιόργκι Ιβάνοφ δεν έχει δικαίωμα να αναπέμψει εκ νέου τη συμφωνία των Πρεσπών. 
Πηγή: skai.gr