Τι απαντά ο δημοσιογράφος της FAZ στη ΝΔ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Απάντηση στις δηλώσεις της Μαρίας Σπυράκη έδωσε το βράδυ της Δευτέρας ο δημοσιογράφος της Frankfurter Allgemeine Zeitung Mίχαελ Μάρτενς, μετά το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί στο εξωτερικό πως όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση δεν θα ανατρέψει τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Το δημοσίευμα διαψεύστηκε από τη ΝΔ, ενώ η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη κάλεσε μέσω Twitter το Γερμανό δημοσιογράφο να ελέγχει καλύτερα τις πηγές του.

Aπαντώντας στο Τwitter, ο Mάρτενς επέμεινε ότι δυο πηγές από το Βερολίνο του είπαν πως ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε ότι δεν διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά πρέπει να αντιδράσει για να κρατήσει τη ΝΔ ενωμένη.

«Μετά από πρόκληση του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ λέει ότι το δημοσίευμα της FAZ σύμφωνα με το οποίο ο Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι δεν θα ανακαλέσει τη συμφωνία με την FYROM ως πρωθυπουργός ήταν ‘’τελείως λάθος’’. Διαβεβαιώνω: δυο πηγές στο Βερολίνο μου είπαν ότι ο Μητσοτάκης είπε μόνο αυτό: Είναι ΟΚ με τη συμφωνία αλλά πρέπει να προκαλέσει κάποιο θόρυβο για να κρατήσει τη ΝΔ ενωμένη».

Παράλληλα, δήλωσε ότι το 2013 ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας που του είχαν επιτεθεί για όσα είχε γράψει. «Το 2013, δεν άρεσαν στον Τσίπρα οι ερωτήσεις μου και με πέταξε με τις κλωτσιές από μια συνέντευξη. Η Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ με αποκάλεσαν ψεύτη. Τώρα, με λέει ψεύτη η ΝΔ μετά απ’ όσα έγραψα για τον Μητσοτάκη και την FYROM. Κατά κάποιο τρόπο, δεν έχω τύχη με τους μελλοντικούς πρωθυπουργούς της Ελλάδας. Τέλος πάντων…».
Πηγή: skai.gr