Κουτσούμπας: Η συμφωνία των Πρεσπών δεν αποτελεί λύση προς όφελος των λαών

«Η συμφωνία που θα υπογραφεί στις Πρέσπες δεν αποτελεί λύση προς όφελος των λαών» τόνισε το Σάββατο το βράδυ ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αρχή του χαιρετισμού του απόψε στο 4ο Ιστορικό Διήμερο της Οργάνωσης Περιοχής Αν. Στερεάς-Εύβοιας της ΚΝΕ.

«Η συμφωνία έχει τη σφραγίδα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, και της ΕΕ» σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας, επισημαίνοντας ότι το ΚΚΕ αποχώρησε «απ' αυτή την παρωδία της κοινοβουλευτικής διαδικασίας χθες (σ.σ Παρασκευή), ενώ κατήγγειλε τα αντιλαϊκά μέτρα, κατήγγειλε αυτή τη συμφωνία».

Είπε ότι ότι συμφωνία δεν αποτελεί λύση προς όφελος του ελληνικού λαού, του λαού της γειτονικής χώρας και όλων των λαών της περιοχής και για τον επιπρόσθετο λόγο ότι μια σειρά κρίσιμα ζητήματα, όχι μόνο παραπέμπονται στο αβέβαιο μέλλον, όπως είναι οι συνταγματικές αλλαγές, αλλά και γιατί η ελληνική κυβέρνηση αποδέχτηκε τις ανιστόρητες θέσεις περί«Μακεδονικού έθνους», «Μακεδονικής γλώσσας», που αποτελούν βασικά στηρίγματα του αλυτρωτισμού.

«Προτιμήσαμε να είμαστε εδώ στην Παύλιανη, στη Φθιώτιδα, στη Ρούμελη, συνεχιστές των ηρωικών αγώνων του λαού μας, παρά να καθόμαστε εκεί, στα έδρανα της Βουλής και να ψηφίζουμε τέτοιες αντιλαϊκές συμφωνίες» υπογράμμισε.

«Γι' όλους αυτούς τους λόγους το ΚΚΕ δεν θα ψηφίσει καμιά συμφωνία στη Βουλή, η οποία δίνει το "πράσινο φως" στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια» τόνισε.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση τόσο γιατί «στα βήματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχει αναγορεύσει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ σε εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή μας» όσο και για τον επικίνδυνο εφησυχασμό που καλλιεργεί όσον αφορά την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.

Κάλεσε τον λαό να δυναμώσει την πάλη του μαζί με όλα τα άλλα προβλήματα και ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, και στην πολιτική της κυβέρνησης, «που στηρίζει ολόθερμα τις πολεμικές ενέργειες στην περιοχή, που έχει μετατρέψει τη χώρα σε ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο» και για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που μόνο η εργατική εξουσία μπορεί να το διασφαλίσει.

Πηγή: skai.gr