Βούτσης για φήμες παραίτησης Γ.Γ. Βουλής: Εντελώς της πλάκας όλα αυτά.

«Της πλάκας» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Βουλής δημοσίευμα που υποστήριζε ότι κατ’ απαίτηση του Μεγάρου Μαξίμου και υπό το βάρος κάποιων άγνωστων αποκαλύψεων ζητήθηκε η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα της Βουλής, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τις σχετικές φήμες και παρόντος του ίδιου του κ. Κώστα Αθανασίου.

Το εν λόγω δημοσίευμα προκάλεσε αναστάτωση στο Κοινοβούλιο και εύλογα ερωτηματικά στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για το κατά πόσο υπήρχε καπνός για το περιεχόμενό του.

Ο Νίκος Βούτσης παρόντος του άμεσα ενδιαφερομένου Κώστα Αθανασίου αποδόμησε πλήρως το δημοσίευμα, σχολιάζοντας ότι «είναι εντελώς της πλάκας όλα αυτά. Δεν υπάρχει λόγος να τα σπουδαιολογούμε».

Επιχειρώντας, δε, να μην αφήσει καμία σκιά και αμφιβολία, υπογράμμισε με νόημα: «Δεν υπήρξε ποτέ ζήτημα παραίτησης του Γ.Γ. της Βουλής. Ουδέποτε το Μαξίμου και ουδείς εκ του Μαξίμου έθεσε σε αμφιβολία την εξαιρετική δουλειά που γίνεται κι από τον Γ.Γ. της Βουλής κι από όλους μας, γιατί λειτουργούμε συλλογικά. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς βγήκε κάτι τέτοιο, ούτε στο Μαξίμου μπορεί να καταλάβει κανείς ούτε ο ίδιος ο Γ.Γ που είναι παρών. Αυτά δεν γίνονται, δεν υπάρχουν. Ας ασχοληθούμε με τα πάρα πολύ σοβαρά που υπάρχουν ».

Ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, Κώστας Αθανασίου από την πλευρά του, διέψευσε τις πληροφορίες που διακινήθηκαν, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά και με χιουμοριστική διάθεση: «θα παραιτηθώ από Γ.Γ. σε 1,5 χρόνο (εννοώντας όταν ολοκληρώσει τη θητεία της η κυβέρνηση και πάει η χώρα σε εκλογές)».

Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά