ΝΔ κατά Μαξίμου για δημοσίευμα που μιλά για χρηματισμό συνεργάτη του ΥΠΟΙΚ

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ Μαξίμου και ΝΔ έχουν προκαλέσει δημοσιεύματα για την υπόθεση χρηματισμού στην οποίο φέρεται να εμπλέκεται σύμβουλος του Ευκλείδη Τσακαλώτου. 

Με αφορμή δημοσίευμα των Παραπολιτικών, που επανήλθε στο θέμα που είχε παρουσιάσει την περασμένη Κυριακή Το Βήμα, κυβερνητικές πηγές έκαναν μεταξύ άλλων λόγο για ανοησία περί δήθεν μίζας σε σύμβουλο υπουργού, αποσιωπώντας ακόμα και το γεγονός ότι το ίδιο το γραφείο του υπουργού έστειλε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, σύμφωνα με επίσημη σχετική ανακοίνωση».
«Όσα αποκαλύπτει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Παραπολιτικά για τη σκοτεινή υπόθεση χρηματισμού στην οποίο φέρεται να είναι εμπλεκόμενος σύμβουλος του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, χρήζουν απαντήσεων από την Κυβέρνηση» απάντησε η ΝΔ.

Απαντώντας, η αξιωματική αντιπολίτευση απευθύνει συγκεκριμένα ερωτήματα στην κυβέρνηση: «Ισχύουν οι καταγγελίες για τον σύμβουλο του Υπουργού Οικονομικών ότι ζήτησε μίζα από τη νόμιμη αμοιβή του καταγγέλλοντος για τη συνδρομή του σε υπόθεση μεγάλης φοροδιαφυγής; Τι έκανε το Μέγαρο Μαξίμου όταν ενημερώθηκε για την ύποπτη αυτή υπόθεση και γιατί ο κ. Τσακαλώτος διατηρεί ακόμη τον καταγγελλόμενο σύμβουλό του στη θέση του; Αληθεύει ότι το Υπουργείο Οικονομικών καθυστέρησε την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη και κατέφυγε σε αυτήν αφού προηγουμένως πληροφορήθηκε ότι είχε προσφύγει και ο καταγγέλλων; Ισχύει ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και πρώην αναπληρωτής Υπουργός του Υπουργείου Οικονομικών;

Η ΝΔ αναφέρει ότι αξιώνει άμεσες και πειστικές απαντήσεις από την κυβέρνηση κι όχι υπεκφυγές από τις μονίμως ανώνυμες πηγές του Μαξίμου, καθώς οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές».

«Προ λίγων ωρών εκδόθηκε ευανάγνωστη ανακοίνωση του Γραφείου Υπουργού Οικονομικών, με έξι σημεία. Προφανώς η Νέα Δημοκρατία δεν είναι μόνο πολιτικά αναλφάβητη. Είναι και κυριολεκτικά» σχολίασαν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Για προσπάθεια να «πεταχτεί λάσπη» κατά του συνεργάτη του Ευκλείδη Τσακαλώτου έκανε λόγο νωρίτερα το υπουργείο. Το ΥΠΟΙΚ τονίζει πως τον λόγο έχει η δικαιοσύνη, στην οποία αμέσως προσέφυγε το γραφείο του υπουργού μόλις γνωστοποιήθηκε η επίμαχη καταγγελία.
Πηγή: skai.gr