Σπυράκη: Ρυθμός ανάπτυξης και μείωση πλεονασμάτων οι προτεραιότητες ΝΔ

Δέσμευση για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης με παράλληλη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα της Ν.Δ., από τη μέρα που θα εκλεγεί, η Μαρία Σπυράκη.

Σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , Νίκος Φίλης, η κ. Σπυράκη σημείωσε ότι η χώρα έχει δεσμευτεί με συγκεκριμένες συμφωνίες και δεν μπορεί κάποιος να εμφανίζεται εκ των υστέρων και να ζητάει αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης, προσθέτοντας ότι το μόνο που μπορεί να γίνει πλέον είναι να επιδιωχθεί ένας υψηλός ρυθμός ανάπτυξης.

Η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. υπενθύμισε τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη να θέσει το θέμα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, εφόσον επιτευχθεί υψηλότατος ρυθμός ανάπτυξης και αφού αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να διαπραγματευτεί κανείς, είναι η δημιουργία αξιόπιστων συνθηκών στην οικονομία.

«Οτιδήποτε άλλο γίνεται, γίνεται μόνο για εσωτερική κατανάλωση» δήλωσε η κ. Σπυράκη και τόνισε ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα εμπλέκεται τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και δεν είναι κάτι που αφορά ένα ψήφισμα ή μία απόφαση της ελληνικής Βουλής.
Πηγή: skai.gr