Κλείσιμο

Η Βουλή «υιοθετεί» τα παιδιά του Γιώργου Μπαλταδώρου (upd)

Την «υιοθεσία» από τη Βουλή των δύο ανήλικων τέκνων του εκλιπόντος Σμηναγού, Γιώργου Μπαλταδώρου, σε ένδειξη συμπαράστασης της οικογένειάς του, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της πάγιας απόφασης της Ολομέλειας της Βουλής για τα ανήλικα τέκνα των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος και έχει στόχο την έμπρακτη έκφραση θλίψης του Κοινοβουλίου για την αδόκητη απώλεια του Σμηναγού.

Η συμβολική «υιοθεσία» συνοδεύεται και από ετήσια οικονομική στήριξη της οικογένειας του εκλιπόντος, το ύψος της οποίας είναι ευέλικτο και διαμορφώνεται τελικά με απόφαση του Προέδρου της Βουλής. Είθισται πάντως να κυμαίνεται από 10.000 ευρώ για ένα παιδί και περίπου 17.000 ευρώ για δύο παιδιά.

Νωρίτερα, την πρόταση ενεργοποίησης της εν λόγω απόφασης είχε ζητήσει με ανάρτησή του στο Τwitter και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Πρωτοβουλία και από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών


Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών αποφάσισε να υιοθετήσει επίσης τα δύο παιδιά του του πρόωρα χαμένου σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ιατρικό Κέντρο αποφασίσει να καλύψει πλήρως όλες τις ανάγκες περίθαλψης και υγείας των παιδιών μέχρι την ενηλικίωσή τους.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά - skai.gr