Μητσοτάκης: Επικίνδυνος κι όχι απλά ανίκανος ο Καμμένος

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ότι η υπόθεση των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία μπορεί να διαρκέσει τα 15 χρόνια, άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για επικίνδυνους χειρισμούς που εξυπηρετούν μόνο προσωπικές σκοπιμότητες.

Διερωτήθηκε πόση απερισκεψία χρειάζεται για να μιλά με αυτόν τον τρόπο ο υπουργός Άμυνας, τον οποίο κατηγόρησε πως επιδιώκει να ενισχύσει την δική του εικόνα, χωρίς καν να σκέφτεται τους γονείς των δύο ενστόλων.

«Δεν θα είχα ποτέ υπουργό Εθνικής Άμυνας
τον κ. Καμμένο. Δεν είναι απλά ανίκανος. Είναι και επικίνδυνος για τα εθνικά θέματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό Real.

Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε έντονη κριτική και στο Μέγαρο Μαξίμου για την ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων «πως η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου το ποίο έχει πρωθυπουργό και όχι σουλτάνο», σημειώνοντας πως τέτοιοι χειρισμοί δεν ενδείκνυνται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Αναφερόμενος στις συναντήσεις του Νίκου Κοτζιά με τους αρχηγούς για το Σκοπιανό, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ο ίδιος δεν αρνείται την ενημέρωση αλλά συνομιλεί μόνο με τον πρωθυπουργό, και θα ενημερωθεί από τον αρμόδιο τομεάρχης Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος θα συναντηθεί με τον ΥΠΕΞ.

Σημείωσε πως εάν η κυβέρνηση καταλήξει σε επίσημη πρόταση για το Σκοπιανό και την καταθέσει στη Βουλή η ΝΔ θα την εξετάσει και θα λάβει τις αποφάσεις της.

Κατηγόρησε ωστόσο τον πρωθυπουργό ότι δεν σεβάστηκε τις ευαισθησίες μίας μεγάλης πλειοψηφίας Ελλήνων που βλέπει τα εθνικά ζητήματα μέσα από μια «αίσθηση αναζήτησης εθνικής υπερηφάνειας», με συνέπεια να διχάσει την κοινωνία με στερεότυπα περί «ακροδεξιών συλλαλητηρίων».
Πηγή: skai.gr