Αμυράς vs Κατσίκη: Θα αναπτύξει στη Δικαιοσύνη τις συκοφαντίες του

Στη Δικαιοσύνη στέλνει ο Γιώργος Αμυράς τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κωνσταντίνο Κατσίκη για τους ισχυρισμούς του χθες στην Ολομέλεια ότι είναι «υπόδικος» για εξύβρισή του το 2015 όταν συζητούνταν στη Βουλή το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, κατέθεσε αγωγή εναντίον του κ. Κατσίκη για «απρόκλητη συκοφαντική επίθεση», δηλώνοντας ότι θα διεκδικήσει χρηματική αποζημίωση και το ποσό θα το διαθέσει για τη νομική και οικονομική στήριξη των οικογενειών των δύο στρατιωτικών μας που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

«Εάν ο κ. Κατσίκης ψάχνει για υπόδικους, τότε ψάχνει σε λάθος πρόσωπα. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν εκκρεμεί οποιαδήποτε ποινική κατηγορία εναντίον μου ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, όπως ψευδώς ισχυρίσθηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής», τονίζει ο Γιώργος Αμυράς σε δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει ότι έδωσε εντολή στον πληρεξούσιο δικηγόρο του να προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειας κατά του βουλευτή των ΑΝΕΛ.

Λάβρος εναντίον του Κωνσταντίνου Κατσίκη ήταν και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος με ανάρτησή του στο twitter, σχολίασε: «Στην αρχή πρότεινε να ανταλλάξουμε τους 8 Τούρκους με τους 2 Έλληνες! Και όταν όλοι ξεσηκώθηκαν εναντίον του αυτός για αντιπερισπασμό προσπάθησε να σπιλώσει τον Γιώργο Αμυρά. Για τα ψέμματά του θα δώσει λόγο στη Δικαιοσύνη. Και εκεί δεν είναι πάνελ για να πει "καταλάβατε λάθος».

Οι αναφορές του κ. Κατσίκη στο πρόσωπο του Γιώργου Αμυρά, διατυπώθηκαν στην Ολομέλεια, με αφορμή τις επικρίσεις του βουλευτή του Ποταμιού για τις δηλώσεις του ή κατά τον ίδιο προσωπικές σκέψεις για υποθετικό σενάριο περί ανταλλαγής των 8 Τούρκων στρατιωτικών με τους δύο Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται στην Ανδριανούπολη και επίσης προκειμένου ο κ. Κατσίκης να εξηγήσει στον Υπουργό Δικαιοσύνης που του είχε καταλογίσει «ανευθυνότητα» γιατί ο κος Αμυράς ζητούσε εξηγήσεις με αυστηρό ύφος. Κι όλα αυτά αφού ο ίδιος είχε επιστρατεύσει το λεξικό για την έννοια του όρου «δήλωση», προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα που προκάλεσε τη γενική κατακραυγή ακόμα κι από την συγκυβέρνηση.

Η επίμαχη αναφορά του Κ. Κατσίκη, για την οποία ο Γιώργος Αμυράς καταθέτει αγωγή εναντίον του είναι η ακόλουθη όπως καταγράφηκε στα επίσημα Πρακτικά της Βουλής:

«Θα σας λύσω και μία απορία, κύριε Υπουργέ, την οποία εκφράσατε προηγούμενα όταν η ανάρμοστη και ανάγωγη συμπεριφορά του κ. Αμυρά βάραγε με μπουνιές αυτό το έδρανο. Βάραγε μπουνιές και είχατε την απορία γιατί σας ζητούσε να απαντήσετε πάλι επαναλαμβάνοντας τα όσα είχατε πει αρχικά. Ακούστε, κύριε Κοντονή, το 2015 από αυτό το Βήμα ο κ. Αμυράς με υβριστική, άθλια συμπεριφορά, όταν εξετάζαμε το νομοσχέδιο που αφορούσε το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών, επιτέθηκε εναντίον μου. Και, ξέρετε, σήμερα είναι υπόδικος ο κ. Αμυράς για αυτή την εξύβριση».
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά