Κλείσιμο

Δεν πρότεινα ανταλλαγή λέει τώρα ο Κατσίκης– Τζανακόπουλος: Καμία ανταλλαγή

Να ανασκευάσει, για μια ακόμη φορά, τις δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ περί ανταλλαγής των ελλήνων στρατιωτικών με τους οχτώ Τούρκους επιχείρησε ο Κώστας Κατσίκης, μετά τη σωρεία αντιδράσεων, αλλά και τη δυσαρέσκεια που προκλήθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

«Δεν πρότεινα, ούτε στήριξα την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους. Τέτοιες πράξεις και ενέργειες δεν νοούνται σε ένα κράτος δικαίου και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσα να τις υιοθετήσω» δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

«Η απάντησή μου ήταν υποθετικό σενάριο, σε μία υποθετική ερώτηση» πρόσθεσε πάντως ο κ. Κατσίκης, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τα λεχθέντα του.

Τουρκικά φιλοκυβερνητικά μέσα δίνουν ευρεία κάλυψη στις δηλώσεις του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Προσωπική μου άποψη»

Ωστόσο, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είχε μιλήσει νωρίτερα για «προσωπική του άποψη». «Αναφέρθηκα σε ένα υποθετικό και μόνο σενάριο, βάσει του οποίου αναρωτήθηκα εάν θα μπορούσαμε υπό την προϋπόθεση ότι δεν δημιουργείται πρόβλημα με τη δικαιοσύνη να εξετάσουμε το ενδεχόμενο ανταλλαγής, εφόσον έχει περισσότερα οφέλη από ό,τι κόστος για τη χώρα» ήταν η προηγούμενη διευκρινιστική δήλωση του Κώστα Κατσίκη. 

«Σε κάθε περίπτωση, σέβομαι τη Δικαιοσύνη και εκφράζω προσωπική άποψη, ούτε του προέδρου μου, ούτε του κόμματός μου» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Καμία ανταλλαγή δεν ζητήθηκε»

«Δεν έχει ζητηθεί καμία ανταλλαγή, ούτε επισήμως, ούτε ανεπισήμως. Δεν έχει ζητηθεί καμία ανταλλαγή» τόνισε από πλευράς του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Ανταλλαγές δεν προβλέπονται και δεν μπορούν να γίνουν» ξεκαθάρισε, ερωτηθείς σχετικά.

Eίχε προηγηθεί η δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τις συνομιλίες του με τους ευρωπαίους στη Σύνοδο της Βάρνας. «Δεν είναι δίκαιο να ασχολείστε τόσο με τους δύο έλληνες στρατιώτες ενώ δεν ασχολείστε με την έκδοση των τούρκων πραξικοπηματιών» διεμήνυσε ο τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας προσχηματικά ότι δεν συσχετίζει τις δύο υποθέσεις. 

Το θέμα φιλοξενείται την Τετάρτη στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Hurriyet με άρθρο που τιτλοφορείται: «Δεν είμαι υπεράνω της τουρκικής δικαιοσύνης». 

Να ζητήσει συγγνώμη από τους γονείς των δύο στρατιωτικών κάλεσε τον κ. Κατσίκη ο έτερος βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

«Δεν μπορεί να σταθούν τα περί ανταλλαγής… Είναι ανεξάρτητη η δικαιοσύνη, δεν μπορεί να επηρεαστεί από την κυβέρνηση, να σεβόμαστε όλοι τις αποφάσεις της δικαιοσύνης» σχολίασε από την πλευρά του στον σταθμό μας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης.

Τις δηλώσεις Κατσίκη επέκριναν με σφοδρότητα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.
Πηγή: skai.gr