Novartis ώρα μηδέν: Έρχονται (;) τίτλοι τέλους για την Προανακριτική

Για τίτλους τέλους ετοιμάζεται μετά το Πάσχα η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη Novartis. Σε αυτό τουλάχιστον συγκλίνουν οι πληροφορίες και οι ακολουθούμενες από την πλειοψηφία διαδικασίες παρότι σήμερα αιτήθηκαν παράταση ενός μήνα για τις εργασίες της, διάστημα, ωστόσο, που φημολογείται ότι δεν θα αξιοποιηθεί ολόκληρο.

Στο κλείσιμο των εργασιών της Επιτροπής οδηγεί και η αποχώρηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης από αυτή, καθώς και η άρνηση των 9 πολιτικών να προσέλθουν σε αυτή προκειμένου να τοποθετηθούν επί της αρμοδιότητας ή μη.

Πλέον το μόνο που εκκρεμεί επί της ουσίας για να κλείσει κοινοβουλευτικά η υπόθεση, είναι η απόφαση της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην Προανακριτική για το αν έχει την αρμοδιότητα να προχωρήσει σε διερεύνηση ή όχι λόγω παραγραφής των ενδεχόμενων αδικημάτων και άρα να αναπέμψει τη δικογραφία στην τακτική Δικαιοσύνη. Άλλωστε, όπως έχει διαφανεί αυτή είναι και η άποψη των κυβερνητικών βουλευτών.

Η σχετική συζήτηση περί αρμοδιότητας ή όχι της Επιτροπής, προγραμματίστηκε για τη συνεδρίαση της προσεχούς Πέμπτης το απόγευμα, ενώ κατά πληροφορίες και εκτός απροόπτου αμέσως μετά το Πάσχα θα είναι έτοιμο και το Πόρισμα το οποίο θα κατατεθεί και θα συζητηθεί στην Ολομέλεια.

Στη σημερινή σύντομη συνεδρίαση αναγνώστηκαν και οι επιστολές των 9 πολιτικών που εστάλησαν στην Προανακριτική Επιτροπή, αρνούμενοι να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της πλειοψηφίας και καταγγέλλοντας σκόπιμες μεθοδεύσεις συσκότισης, καθώς και οι 2 νέες δικογραφίες που διαβιβάστηκαν στη Βουλή για την αγορά αντιγριπικών εμβολίων την περίοδο 2005 – 2009 και τα αντιιϊκά φάρμακα.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά