Σαμαράς: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει ευθέως τη δημοκρατία στην Ελλάδα

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την οποία κατηγορεί ευθέως ότι «υπονομεύει τη δημοκρατία και τους θεσμούς στην Ελλάδα», εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς, καταγγέλλοντας παράλληλα πως ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να μετατρέψει τη χώρα σε ανελεύθερο καθεστώς λατινοαμερικανικού μοντέλου.

Σε άθρο-καταπέλτη στους «Financial Times» ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι σε μία απέλπιδα προσπάθεια να αντιστρέψει τη δημοσκοπική κατάρρευση της κυβέρνησής του αποφάσισε να εξουδετερώσει πολιτικούς του αντιπάλους, χρησιμοποιώντας ως όχημα την υπόθεση Novartis.

Ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει
πως οι ενέργειες του κ. Τσίπρα παραπέμπουν σε πρακτικές μονοκομματικών λατινοαμερικανικών καθεστώτων, όπως του Φιντέλ Κάστρο και του Ούγκο Τσάβεζ, επισημαίνοντας πως ο πρωθυπουργός είναι θαυμαστής τους.

Τονίζει ότι στην υπόθεση Novartis η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε συγκεκριμένους πολιτικούς αντιπάλους, δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ υπουργούς, οι οποίοι στοχοποιήθηκαν με μοναδικό κριτήριο «τους ανεδαφικούς ισχυρισμούς» τριών μαρτύρων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ένα προηγούμενο που προκαλεί συναγερμό […] Στόχος του κ. Τσίπρα είναι να δυσφημίσει τους αντιπάλους του», τονίζει επισημαίνοντας πως το τελικό θύμα δεν είναι άλλο από την ελληνική δημοκρατία.

«Η υπόθεση Novartis είναι το τελευταίο
κεφάλαιο στην ιστορία μίας καταρρέουσας κυβέρνησης δημαγωγών που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την δημοκρατική τάξη ώστε να τοποθετήσει ένα λατινοαμερικανικού τύπου ανελεύθερο καθεστώς στην Ελλάδα, δεν πρέπει να τους επιτραπεί να κερδίσουν», αναφέρει.

Ο κ. Σαμαράς αφήνει δε αιχμές για το κατά πόσον ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει στην καταπολέμηση της διαφθοράς, λέγοντας ότι στην πράξη η κυβέρνηση Τσίπρα ανέτρεψε ή αποδυνάμωσε τα αυστηρά μέτρα που είχε λάβει η δική του κυβέρνηση.

Απάντηση και ανταπάντηση

Για ακροδεξιό παραλήρημα του σκιώδους προέδρου της ΝΔ, κ. Σαμαρά, έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού.

Η Κουμουνδούρου αναφέρει ότι όσο κι αν προσπαθεί ο κ Σαμαράς να κρύψει τον «πανικό» του κάτω από τόνους «εμφυλιοπολεμικής και ψυχροπολεμικής ρητορείας, δεν τα καταφέρνει».

«Αρέσει δεν αρέσει στον κ. Τσίπρα, η σκευωρία θα αποκαλυφθεί και διεθνώς» απάντησαν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.
Πηγή: skai.gr
TAGS: Novartis