Πρεμιέρα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στη Βουλή την επόμενη Τετάρτη

«Φωτιά» στα tablet θα μπει την επόμενη Τετάρτη 14 Μαρτίου στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς τότε, σύμφωνα με τον Νίκο Βούτση, έχει καθοριστεί η πρεμιέρα του ηλεκτρονικού συστήματος ονομαστικής ψηφοφορίας μετά από χρόνια προσπαθειών.

Το «ποδαρικό» θα γίνει σε συνεδρίαση για τη λήψη απόφασης επί της άρσης ασυλίας ή μη βουλευτών. Τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας θα μπορούν για πρώτη φορά να ψηφίσουν μέσω του tablet που έχει τοποθετηθεί εδώ και καιρό επάνω στο έδρανο του καθενός – χωρίς το πήγαινε-έλα σε κάλπη.

Η διαδικασία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον
, καθώς πέραν του πολύπαθου της εφαρμογής του ηλεκτρονικού συστήματος – επιχειρήθηκε πολλές φορές σχεδόν απ' 'όλα τα προεδρεία αλλά πάντα «πάγωνε» ή αποτύγχανε στην πράξη – θα προκύψουν και σημαντικές διαπιστώσεις για το χρόνο που θα κερδίζει εφεξής η Βουλή στις έως σήμερα χρονοβόρες και κουραστικές διαδικασίες.

Ο Πρόεδρος της Βουλής πάντως, συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, εμφανίστηκε βέβαιος για την επιτυχία λειτουργίας του συστήματος, υποστηρίζοντας ότι έχει επιλεγεί το «τελειότερο» που υπάρχει και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Προ ημερών είχε δηλώσει ότι έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες δοκιμές για να μην τους προδώσει η τεχνολογία εν μέσω ψηφοφορίας. Δεν μένει παρά να διαπιστωθεί πόσο εξοικειωμένοι με την ηλεκτρονική εποχή είναι και οι βουλευτές.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά
TAGS: Βουλή