Διαμαρτυρία ΝΔ στον πρόεδρο της Εξεταστικής για την Υγεία για αυθαιρεσίες

Για προσκόμματα στην πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων υγείας, που διερευνά η αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή, με πρόφαση διαδικαστικά ζητήματα και αυθαίρετη αλλαγή του προγραμματισμού των εργασιών της, κατηγορούν τον πρόεδρο της Εξεταστικής, Αντώνη Μπαλωμενάκη, οι βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν σε αυτή.

Με επιστολή τους προς τον κ. Μπαλωμενάκη οι 5 «γαλάζιοι» βουλευτές, τον εγκαλούν για αιφνίδια τροποποίηση της ατζέντας της προσεχούς Τετάρτης, και αντικατάσταση της ημερήσιας διάταξης με νέα διαδικαστικά ζητήματα αντί της αναμενόμενης εξέτασης του νυν αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ως μάρτυρα για το ΚΕΕΛΠΝΟ, ώστε να κλείσει αυτός ο φάκελος και να ξεκινήσει η διερεύνηση του φακέλου «φαρμακευτική δαπάνη».

Στους διαδρόμους της Βουλής πάντως συζητούνταν έντονα το τελευταίο διάστημα ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αφήσει εκτός Εξεταστικής τελικώς τον τομέα του φαρμάκου, λόγω της σύστασης της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής των βουλευτών της ΝΔ:

ΠΡΟΣ:

κ. Αντώνη Μπαλωμενάκη, Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014

ΘΕΜΑ: Ημερήσια διάταξη συνεδρίασης 7ης Μαρτίου 2018

Αξιότιμε κε. Πρόεδρε,

Με έκπληξη λάβαμε σήμερα πρόσκληση για συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014 μετά από 1 ακριβώς μήνα.

Αντί το θέμα της ημερήσιας διάταξης να είναι «Εξέταση Μάρτυρα» και να καλείται ο Υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολλάκης, όπως είχε προγραμματιστεί και συμφωνηθεί, παρά το γεγονός ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση πίστευε ότι έπρεπε να έχει προσέλθει ήδη, προ της εξέτασης του κ. Αδώνιδος Γεωργιάδη, η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει «προγραμματισμό εργασιών» (εκ νέου) και «διαδικαστικά θέματα».

Αντί λοιπόν η Εξεταστική Επιτροπή να προχωράει στη διερεύνηση της ουσίας των θεμάτων με σκοπό να χυθεί άπλετο φως σε όλα τα θέματα, αναλώνεται συνεχώς σε διαδικαστικά ζητήματα και προγραμματισμό, που εν τέλει δεν τηρείται από το Προεδρείο της Επιτροπής.

Η βασική προτεραιότητα της Εξεταστικής την τρέχουσα περίοδο θα όφειλε να είναι η ολοκλήρωση της έρευνας για το ΚΕΕΛΠΝΟ, με σκοπό να ξεκινήσει έπειτα συζήτηση σε βάθος για τη φαρμακευτική δαπάνη, που αποτελεί τον τρίτο πυλώνα της έρευνας της εν λόγω επιτροπής και που παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει κάποιος προγραμματισμός για αυτό.

Παρακαλώ θερμά όπως επιληφθείτε επί του θέματος και μας ενημερώσετε για ποιο λόγο το Προεδρείο αλλάζει αυθαιρέτως τα συμφωνηθέντα από το σύνολο των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής.

Μετά τιμής,

Γεώργιος Βλάχος

Γεώργιος Γεωργαντάς

Γιάννης Κεφαλογιάννης

Νότης Μηταράκης

Χρήστος Μπουκώρος
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά