Μουζάλας: Δεν μπορώ, δεν βγαίνει άλλο... – Έπαινοι Βίτσα για Μουζάλα

Mε τις φράσεις «εγώ δεν μπορώ, δεν βγαίνει άλλο... Η μόνη μου προσπάθεια ήταν να είμαι χρήσιμος... Όταν ανέλαβα ήξερα ότι η μετανάστευση θα με ταπεινώσει» και εμφανώς καταβεβλημένος από την περιπέτεια της υγείας του, ο Γιάννης Μουζάλας παρέδωσε την Παρασκευή το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στον Δημήτρη Βίτσα.
.
Εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένος ο αποχωρών υπουργός, και μη μπορώντας να συνεχίσει την ομιλία του με βάσει τις σημειώσεις του είπε «έχω εδώ διάφορα γραμμένα... χέσ΄τα... δεν μπορώ τώρα».

Ο Γιάννης Μουζάλας αναφέρθηκε με θερμά λόγια στους κυρίους Βίτσα και Τόσκα για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, ενώ ευχαρίστησε δημόσια τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τους επιτρόπους της Ελλάδας και της Κύπρου κυρίους Αβραμόπουλο και Στυλιανίδη.

Ο κ. Μουζάλας, χαρακτήρισε ως άριστη την επιλογή του διαδόχου του κ. Βίτσα, που συνιστά, όπως είπε, «ιστορική συνέχεια στην αντιμετώπιση του προσφυγικού», εκτιμώντας ότι θα διοικήσει καλύτερα από ό,τι ο ίδιος τα ζητήματα του υπουργείου που αφορούν στο μεταναστευτικό.

Από τη μεριά του, ο Δημήτρης Βίτσας παρατήρησε ότι «η κυβέρνηση και η χώρα χρειάζεται ανθρώπους σαν τον Γιάννη Μουζάλα να τους αξιοποιεί». Όπως διευκρίνισε, την επόμενη εβδομάδα και οι δύο θα βρίσκονται μαζί στο Συμβούλιο υπουργών στις Βρυξέλλες, «ώστε να υπάρχει μια ομαλή διαδικασία μετάβασης».

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ