Απουσία εκπροσώπου της Εκκλησίας η ορκωμοσία των νέων κυβερνητικών στελεχών

Με τη λέξη «δηλώνω» αντί του «ορκίζομαι», και χωρίς παρουσία εκπροσώπου της Εκκλησίας, αναμένεται να ορκιστούν σήμερα τα νέα μέλη της κυβέρνησης, μετά τον ανασχηματισμό της Τετάρτης.

Η ορκωμοσία θα γίνει στις 12:30 ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που προχώρησε χθες σε οριακές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Η μοναδική έκπληξη ήταν η υπουργοποίηση του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας.

Η υπουργοποίηση Κουβέλη προκάλεσε ποικίλα σχόλια από την αντιπολίτευση, ενώ «φωτιά» έχουν πάρει από χθες το απόγευμα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο παρελθόν ο κ. Κουβέλης είχε χλευάσει επανειλημμένα τον κ. Καμμένο, λέγοντας μάλιστα πως δεν δύναται να συνεργαστεί μαζί του.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος δήλωςε στον ΣΚΑΪ πως ο διορισμός του κ. Κουβέλη έγινε με τη σύμφωνη γνώμη και του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Προσέθεσε ότι ο Φώτης Κουβέλης «θα δείξει πυγμή, και θα είναι στην πρώτη γραμμή».

Αντίδραση υπήρξε και από τον διάδοχό του στην ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο ο οποίος είπε σήμερα στον ΣΚΑΪ ότι ο κόσμος της κεντροαριστεράς είναι απέναντι στον εθνολαϊκισμό και συνεπώς το γεγονός ότι ο κ. Κουβέλης δέχτηκε να γίνει υφιστάμενος του Πάνου Καμμένου επιτρέπει στον καθένα να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Την πεποίθηση ότι υπήρχε πολίτικο συμβόλαιο Τσίπρα - Κουβέλη από το 2014 εξέφρασε στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης.
Πηγή: skai.gr