Αυτή είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης - Έκπληξη με Κουβέλη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος προχώρησε στην ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας Κυβέρνησης. Τέσσερα νέα πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα. 

Η ανακοίνωση έγινε από το γραφείο του πρωθυπουργού στην Βουλή.

Αναλυτικά οι αλλαγές όπως ανακοινώθηκαν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο έχουν ως εξής:

Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο κ. Δραγασκάκης ο οποίος παραμένει και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Την θέση του Γιάννη Μουζάλα στην θέση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής αναλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Βίτσας.

Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει στην θέση του κ. Βίτσα ο κ. Φώτης Κουβέλης.

Καθήκοντα υφυπουργού Παιδείας αναλαμβάνει η κα. Μερόπη Τζούφη ενώ τα καθήκοντα του υφυπουργού Εργασίας θα ασκεί ο κ. Νάσος Ηλιόπουλος.

Σημειώνεται τέλος πως ο κ. Κωνσταντίνος Στρατής παίρνει θέση υφυπουργού στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

ΝΔ: Ήταν δίκαιο έγινε πράξη

Η ΝΔ μέσω της εκπροσώπου της, Μαρίας Σπυράκη τοποθετήθηκε αναφορικά με τον ανασχηματισμό σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως "ο κ. Τσίπρας τουλάχιστον διασκεδάζει τους πολίτες με τις επιλογές του". 

Αναλυτικά η κα. Σπυράκη αναφέρει στην δήλωσή της : «Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και με ανθρώπους που έρχονται από το προχθές ο κ. Τσίπρας προχώρησε στον τελευταίο ανασχηματισμό της θητείας του. Αν μη τι άλλο o κ.Τσιπρας με τις επιλογές του διασκεδάζει τουλάχιστον τους πολίτες για να ξεχνούν πρόσκαιρα την καταστροφική πολιτική του. Τον ευχαριστούμε. Ειδικά για τον κ. Κουβέλη ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

Δηκτικά σχολίασε το ΠΑΣΟΚ τον ανασχηματισμό και την τοποθέτηση του Φώτη Κουβέλη στο υπουργείο Άμυνας.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ο ανασχηματισμός της επιδότησης ενοικίου, οδηγεί σε εικόνα αποδρομής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Συγχαρητήρια στον νέο υφιστάμενο του Καμμένου, τον κ. Φώτη Κουβέλη».

Το ΠΟΤΑΜΙ από την πλευρά του επισημαίνει ότι «με τον κ. Κουβέλη αναπληρωτή του κ. Καμμένου, η κυβέρνηση της ιδεοληπτικής αριστεράς και της ψεκασμένης δεξιάς, αποκτά νέα δυναμική».

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υπηρετεί το κεφάλαιο σε βάρος του λαού και μετά τον «εξ ανάγκης» ανασχηματισμό.

Η Ένωση Κεντρώων τέλος, κάνει λόγο για «ανασχηματισμό αδιεξόδου, χωρίς προοπτική για τη χώρα. Πιθανότατα και ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν από τις επικείμενες εκλογές».
Πηγή: skai.gr