Διακομματική πρωτοβουλία για τις μετεγγραφές φοιτητών ζητά ο Γαβρόγλου

Πρόταση για ανάληψη διακομματικής νομοθετικής πρωτοβουλίας για τις μετεγγραφές των φοιτητών έστειλε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, με επιστολή του προς τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων πλην της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Γαβρόγλου καλεί τις παρατάξεις να στείλουν εγγράφως τις προτάσεις του εντός των επόμενων 15 ημερών, ενώ στη συνέχεια ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων θα σχηματίσει συνθετική εισήγηση με βάσει τις κομματικές ιδέες.

Μετέπειτα, η Επιτροπή θα ορίσει τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τη διαμόρφωση του νέου νομικού πλαισίου. Το υπουργείο από την πλευρά του δεσμεύεται να διαθέσει ό,τι στοιχεία του ζητηθούν ώστε να συνταχθούν οι προτάσεις των κομμάτων.

Σύμφωνα με την επιστολή
, κύριο κίνητρο πίσω από το κάλεσμα του υπουργείου είναι οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά στην προσπάθεια τους να υποστηρίξουν φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την οικογενειακή εστία.

«Δεν είναι δυνατόν ως Ελληνική Πολιτεία να κλείνουμε τα μάτια σε αυτήν την πραγματικότητα αφαιρώντας, αφαιρώντας από νέα παιδιά την ευκαιρία να σπουδάσουν», αναφέρει ο υπουργός.

«Εκτιμώ ότι στο θέμα αυτό δε χωρούν μικροκομματικές σκοπιμότητες και λαϊκισμοί, αλλά μία σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική στάση, την οποία ελπίζω όλοι να επιδείξουμε», καταλήγει ο κ. Γαβρόγλου.
Πηγή: skai.gr