Παπαγγελόπουλος: Κάποια γελοία ψέματα με έχουν εξοργίσει

Παραδοχή του Αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου από το βήμα της Βουλής ότι είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με την εισαγγελέα διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

«Κανένα τηλεφώνημά μου δεν έχει παράνομη πράξη. Αυτά είναι επικοινωνιακά σόου, να τα πείτε στα κανάλια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο Χαράλαμπος Αθανασίου κατηγόρησε τον κ. Παπαγγελόπουλο ότι εδώ και 2 μήνες έχει συνδιαλέξεις και από τα σταθερά και τα κινητά τηλέφωνα με την κ. Τουλουπάκη. «Τους άκουγαν και οι γραμματείς των δικαστηρίων» είπε ο κ. Αθανασίου.

Για παραβίαση του συντάγματος έκανε λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης και μαζί με τον κ. Αθανασίου ζήτησαν από τον κ. Παπαγγελόπουλο να δεχτεί την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του.

Ο ίδιος ο Παπαγγελόπουλος είπε ότι δέχεται την άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου, όταν θα συσταθεί προανακριτική μετά τις μηνύσεις του Άδωνι Γεωργιάδη και του Αντώνη Σαμαρά εναντίον του.

Ο κ Παπαγγελόπουλος εξαπέλυσε προσωπική επίθεση εναντίον του Αντώνη Σαμαρά και έκανε λόγο για τρομοκράτηση δικαστών, μαρτύρων ακόμα και του πρωθυπουργού.

«Η επιχείρηση τρομοκρατίας δεν είναι απλώς εσφαλμένη υπερασπιστική τακτική, είναι φασίζουσα τρομοκρατία και μέγα πολιτική ολίσθημα. Και μέγιστη τρομοκρατική προτροπή», ανέφερε. 
 
«Το θέμα της απιστίας έχει παραγραφεί, ενώ η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα δεν έχει παραγραφεί, ούτε η δωροδοκία, γιατί δεν γίνεται πάντα κατά την άσκηση των καθηκόντων των υπουργών» σημείωσε επίσης. 

Μίλησε και για γελοία ψέματα που τον έχουν εξοργίσει. «Θέλω να πιστεύω πως για κάποιους δεν υπάρχει κάτι εις βάρος μου» τόνισε. 

Είπε ότι τεκμήριο της αθωότητας κατακρεουργήθηκε από τον κ Σαμαρά ενώ υποστήριξε ότι οι αντιδράσεις των κατηγορουμένων δεν τους βοηθούν καθόλου.

«Δεν είναι πρώτη φορά που ο κ. Σαμαράς χρησιμοποιεί ως άλλοθι το Μακεδονικό. Το ίδιο έκανε και το 1991 που έριξε την κυβέρνηση, μόνο του τότε οργίαζαν οι φήμες για τα αίτια της πτώσης», είπε επίσης. 

Είπε ότι η έρευνα του FBI είχε ξεκινήσει καιρό και πως η παραιτηθείσα πρώην εισαγγελέας διαφθοράς κυρία Ράϊκου είχε μεταβεί στην Αμερική και είχε ενημερωθεί.

Διερωτήθηκε μήπως ο Σαμαράς πρέπει να το ξανασκεφτεί και να μηνύσει τη Ράϊκου, το FBI το Spiegel και την Kαθημερινή αλλά και τον Αμερικανό πρόεδρο που ζήτησε να συνεχιστεί η έρευνα.

Πηγή: skai.gr
TAGS: Novartis