Φωτίου: Από 54 υπαλλήλους σήμερα στο κοινωνικό κράτος περισσότεροι από 1000

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε σήμερα αναφορικά με την μετεξέλιξη του ΟΓΑ σε Ο.Π.Ε.Κ.Α η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Η κα Φωτίου υπογράμμισε για ακόμη μία φορά πως ο μετασχηματισμός του ΟΓΑ σε ΟΠΕΚΑ και η νέα μορφή της Κοινωνικής Πολιτικής στην Ελλάδα είναι αποκλειστικής έμπνευσης της Κυβέρνησης και όχι μνημονιακή υποχρέωση και τόνισε πως πλέον όλοι οι Έλληνες πολίτες «χωρίς μπάρμπα στην Κορώνη» θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δικαιώματά που τους αναλογούν.

Αναφερόμενη στα κονδύλια τα οποία αφορούν το κοινωνικό πρόγραμμα της κυβέρνησης η κυρία Φωτίου τόνισε πως το 2015 ο προϋπολογισμός για το κοινωνικό κράτος έφτανε τα 790 εκατ ευρώ ενώ «μέσα σε τρία χρόνια ασφυξίας» όπως σημείωσε έχει φράσει στα 1, 836 δισεκατομμύρια. Η κα. Φωτίου τόνισε πως το 2019 ο προϋπολογισμός για το κοινωνικό κράτος θα φθάνει τα 3 δισ ευρώ.

Η κα. Φωτίου σημείωσε επίσης πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρέλαβε το 2015 «54 εξαντλημένους υπαλλήλους» και επί των ημερών μας έχουν γίνει 80 προσθέτοντας πως «επιπλέον 700 διορίστηκαν στα Κέντρα Κοινότητας με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Το Κράτος επιπλέον προικοδοτείται με 280 από τους σημερινούς υπαλλήλους του ΟΓΑ που θα ενταχθούν στον ΟΠΕΚΑ. Άρα το νέο εθνικό σύστημα κοινωνικής προστασίας ξεκινάει με πάνω από 1000 υπαλλήλους».

Η κα. Φωτίου αναφέρθηκε και στον ακριβή αριθμό πιστοποιημένων ιδρυμάτων που υπάρχουν σήμερα τονίζοντας πως η σημερινή κυβέρνηση παρέλαβε 250 πιστοποιημένα ιδρύματα τα οποία σήμερα είναι περίπου 500.

Η κα. Φωτίου επισήμανε πως υπήρχαν ιδρύματα με τεράστιες περιουσίες τα οποία ήταν καταχρεωμένα και επιτέθηκε στην Νέα Δημοκρατία σημειώνοντας πως η κοινωνική πολιτική στο πρόσφατο παρελθόν εκφραζόταν «με χιλιάδες ιδρύματα, ΜΚΟ, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, φιλανθρωπικά σωματεία. Το κράτος της Φρειδερίκης ισχυρό».
Πηγή: skai.gr - Γιάννης Χαραμίδης