Στις 21 Φεβρουαρίου θα αποφασιστεί η διαδικασία για την προκαταρκτική της Novartis

Σε συνεδρίαση της Ολομέλειας, την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, από τις 9 το πρωί θα συζητηθεί η πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis , όπως αποφάσισε νωρίτερα η Διάσκεψη των Προέδρων.

Θα στηθούν δέκα κάλπες, μια χωριστά για κάθε ένα από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα κατά των οποίων στρέφεται η πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ωστόσο οι κάλπες δεν θα φέρουν ονόματα αλλά αριθμούς και το ερώτημα προς την εθνική αντιπροσωπεία θα είναι η παραπομπής ή μη σε προκαταρκτική εξέταση για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροδοκίας της δωροληψίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ο Νίκος Βούτσης άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας κάλπης, όπως έχει ζητήσει η ΝΔ, στην περίπτωση που οι 5 από τους 10, που είναι εν ενεργεία βουλευτές δεν συμμετάσχουν στην ψηφοφορία, καθώς πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν θα ψηφίσουν τον εαυτό τους.

Ο κ. Βούτσης τόνισε πάντως ότι αυτή είναι μια απόφαση που θα λάβουν οι ίδιοι και κανείς δεν μπορεί ούτε να τους την υπόδειξε, ούτε να την επιβάλει.

Σε κάθε περίπτωση οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν την Τετάρτη, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Σύμφωνα με τον κ. Βούτση μέχρι στιγμής οι 9 από τους 10 πολιτικούς που αναφέρονται ως εμπλεκόμενοι, πλην του κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη σε επίσημο ταξίδι, έχουν δηλώσει ότι θα τοποθετηθούν ενώπιων της Ολομέλειας.

Η συνεδρίαση υπολογίζεται, εάν τηρηθούν οι προβλεπόμενοι χρόνοι ομιλιών, να ολοκληρωθεί στις 10 το βράδυ προκειμένου να ξεκινήσει η μυστική ψηφοφορία.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά
TAGS: Novartis