Μητσοτάκης: Έσπειραν εθνικό πατριωτισμό, θερίζουν εθνικές υποχωρήσεις

Πυρά κατά της πολιτικής της κυβέρνησης, τόσο στα ελληνοτουρκικά, όσο και στο Σκοπιανό, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ. Σε ό,τι αφορά το επεισόδιο στα Ίμια σχολίασε ότι πρόκειται για έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των τουρκικών προκλήσεων.

«Κάποιοι έσπειραν εθνικό πατριωτισμό και θερίζουν εθνικές υποχωρήσεις… Σοβαρή εξωτερική πολιτική με στολές παραλλαγής δεν γίνεται, δεν έχουμε καρναβάλι όλο το χρόνο» δήλωσε με νόημα ο πρόεδρος της ΝΔ, αφήνοντας αιχμές και για τον Πάνο Καμμένο.

Κατηγόρησε την Τουρκία ότι η στάση της εγκυμονεί κινδύνους και δεν συμβάλλει στη σταθερότητα, ενώ τόνισε ότι η τουρκική στάση, με αποκορύφωμα την ανακοίνωση της Άγκυρας ότι τα Ίμια είναι τουρκικά, είναι συνέπεια της ανεύθυνης στάσης της κυβέρνησης, που ανέχεται την τουρκική προκλητικότητα και εμπεδώνει την πεποίθηση ότι η χώρα διολισθαίνει από τις πάγιες ελληνικέ θέσεις.

Στο Αιγαίο διεμήνυσε o πρόεδρος της ΝΔ, δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, τα Ίμια ήταν, είναι και θα παραμείνουν ελληνικά, και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση.

Ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε αν ο πρωθυπουργός είπε στον τούρκο ομόλογό του ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες και ότι τα Ίμια είναι ελληνικό έδαφος. «Ούτε αυτό το αυτονόητο δεν αναφέρεται στη διαρροή του Μαξίμου» σημείωσε.

Τόνισε ακόμα ότι η ΝΔ έχει συναίσθηση των ευθυνών της, και γι’ αυτό ζήτησε τη σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, κάτι που η κυβέρνηση αρνήθηκε. «Έχει να κρύψει κάτι;» διερωτήθηκε.

Σε ό,τι αφορά το νέο επεισόδιο στα Ίμια, ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, τονίζοντας ότι όχι μόνο δεν απέφερε οφέλη, αλλά αποδείχθηκε και επιζήμια. «Πριν τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γιατί δεν είχαμε ανάλογη ένταση;» διερωτήθηκε.

"Εξαρχής λανθασμένη η κυβερνητική στάση στο Σκοπιανό"

Για το Σκοπιανό ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε ότι η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης ήταν εξαρχής λανθασμένη, χωρίς σχέδιο και εγγυήσεις, με αποτέλεσμα να πάει να δώσει τα πάντα στην άλλη πλευρά με αντάλλαγμα δύο συμβολικές κινήσεις της ΠΓΔΜ, τη μετονομασία του αεροδρομίου και ενός δρόμου.

«Ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να διχάσει την αντιπολίτευση και μας βρήκε ενωμένους, γιατί με τα εθνικά θέματα δεν παίζουμε… Έπεσε στην παγίδα του, διχασμένη είναι η ίδια η κυβέρνηση» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχολιάζοντας εξάλλου τη δήλωση του κ. Τσίπρα περί «ετερόκλητου όχλου» στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, είπε ότι «ένας πρωθυπουργός που υποτιμά την πατριωτική ευαισθησία και περιφρονεί τους πολίτες, δεν μπορεί να σταθεί στη θέση του. Είναι κατώτερος των περιστάσεων. Είναι ανίκανος να ηγηθεί μιας εθνικής προσπάθειας. Δεν έχει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων».

"Τι ακριβώς φοβούνται οι κουκουλοφόροι μάρτυρες;" 

Αναφορικά με την υπόθεση της Novartis σημείωσε δηκτικά «θέλω να θέσω ένα αυτονόητο ερώτημα που έχουν όλοι οι πολίτες. Αυτοί οι τρεις κουκουλοφόροι που δέχθηκε η Δικαιοσύνη να καταθέσουν ανώνυμα, τι ακριβώς φοβούνται; Ότι θα τους δολοφονήσει ο κ. Πικραμμένος ή ο κ. Σαμαράς; 'H ότι θα τους δείρει ο κ. Γεωργιάδης ή ο κ. Στουρνάρας;»

«Πράγματι υπήρξε υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης τα χρόνια πριν από την κρίση... Αλλά όταν η ΝΔ περιέκοψε δραστικά τη φαρμακευτική δαπάνη, ο κ. Τσίπρας έβγαζε πύρινες ανακοινώσεις. Πάει πολύ να ενδύεται το μανδύα της κάθαρσης αυτός που πολέμησε κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού» παρατήρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως ανέφερε, «αυτό που αποδείχθηκε πλέον ότι επιδιώκει η κυβέρνηση, είναι να διασύρει τους πολιτικούς της αντιπάλους, χωρίς να δώσει τη δυνατότητα στη Βουλή να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση». Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, αποκλείουν κάθε περαιτέρω διερεύνηση των καταγγελιών κατά του κ. Κουρουμπλή.
Πηγή: skai.gr