Πρόταση ΝΔ: Εξεταστική για τον Καμμένο - Δέχεται Προανακριτική για Novartis

Πρόταση για σύσταση Εξεταστικής των πραγμάτων Επιτροπής, που θα θέσει στο μικροσκόπιό της τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και την υπόθεση πώλησης οπλικού υλικού στη Σαουδική Αραβία καταθέτει η ΝΔ.

Η εκπρόσωπος Τύπου, Μαρία Σπυράκη, τόνισε ότι η ΝΔ λέει «ναι» στη σύσταση προανακριτικής για τη Novartis. «Όλα στο φως», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Σπυράκη.

Για μία ακόμα φορά, η Νέα Δημοκρατία κινήθηκε σε πεδίο έντονα συγκρουσιακό με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. «Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα και τους συνεργάτες του είναι να σπιλώσουν πολιτικούς αντιπάλους», σημείωσε για την υπόθεση Novartis, η κ. Σπυράκη.

«Παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη. Ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα. Η πρότασή τους δεν περιγράφει αδικήματα. Το μόνο που περιλαμβάνει είναι η επιχείρηση συγκάλυψης του κ. Κουρουμπλή», ανέφερε.

«Οδηγούμαστε σε προδικτατορικό κλίμα» προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο Κωστής Χατζηδάκης,αναφερόμενος στην κλιμάκωση της σύγκρουσης με αφορμή τις κατηγορίες κατά πολιτικών προσώπων στη δικογραφία για τη Novartis.

Για κυβερνητικό μαγειρείο που δούλεψε για να παραπεμφθούν δύο πρώην πρωθυπουργοί και οχτώ πρώην υπουργοί, για κατασκευή μαρτύρων και για συναλλαγή, έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο Κώστας Τζαβάρας αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis. Κατήγγειλε μάλιστα ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής φέρνει ρύθμιση ώστε να γίνουν δεκτές οι καταθέσεις των μαρτύρων. 

Πηγή: skai.gr