ΝΔ: Ναι στην προανακριτική για τη Νovartis αλλά με μάρτυρες χωρίς κουκούλες

Σύμφωνη με τη σύσταση προανακριτική επιτροπής για την υπόθεση της Novartis «ανεξαρτήτως του κατηγορητηρίου που θα κατασκευάσει η κυβέρνηση» δηλώνει η Νέα Δημοκρατία. Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη, ξεκαθάρισε ωστόσο πως «οι μάρτυρες θα έρθουν χωρίς κουκούλες».

«Η Νέα Δημοκρατία είπε από την αρχή "όλα στο φως". Και εννοείται ότι λέει “ναι” και στην προανακριτική επιτροπή, ανεξαρτήτως του κατηγορητηρίου που προφανώς θα κατασκευάσει η Κυβέρνηση για να υποστηρίξει τη σκευωρία της» αναφέρει χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της ΝΔ.

Όμως, συμπληρώνει η κ. Σπυράκη, οι μάρτυρες θα έρθουν χωρίς κουκούλες. Όχι μόνο γιατί τους ξέρει ήδη η κυβέρνηση, αλλά και γιατί το καθεστώς προστασίας τους είναι νομικά διάτρητο, καθώς απαιτεί την έγγραφη έγκριση του αντεισαγγελέα διαφθοράς του Αρείου Πάγου, την οποία παραδόξως δεν ζήτησε η αρμόδια εισαγγελέας.

«Κατά τα λοιπά, θεωρούμε αυτονόητο ότι η κυβέρνηση, σε αντίθεση με την επιλογή της να συγκαλύπτει, μέχρι σήμερα, το σκάνδαλο Καμμένου, θα συναινέσει επιτέλους στη διαλεύκανση του, τώρα που έφτασε στη Βουλή» καταλήγει με νόημα.



Πιστά τηρήθηκε ο νόμος για τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων για τις οποίες έχουν εγερθεί αμφισβητήσεις και επικρίσεις, υποστηρίζουν σε κοινή δήλωσή τους οι εισαγγελείς Διαφθοράς που χειρίστηκαν το φάκελο πριν φθάσει στη Βουλή για τον έλεγχο των πολιτικών προσώπων.

Σημειώνεται ότι ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής τονίζει πως η απουσία δύο συγκεκριμένων εγγράφων από το διαβιβαστικό της δικογραφίας για τη Novartis θέτει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας. 

Από πλευράς του, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ ότι οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση της Novartis δεν έχουν υπογράφει από τον εισαγγελέα.

Η κυβέρνηση θα ζητήσει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη Νovartis ανακοίνωσε νωρίτερα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, με τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέτει τη σχετική πρόταση στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα.

Πηγή: skai.gr
TAGS: Novartis