ΣΥΡΙΖΑ για ΠΓΔΜ: Ο Μητσοτάκης παρέδωσε τα κλειδιά στην ακροδεξιά

«Με τη σημερινή του ομιλία στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, ο δήθεν φιλελεύθερος κ. Μητσοτάκης απέδειξε, για άλλη μα φορά, ότι έχει παραδώσει τα κλειδιά της ΝΔ στην ακροδεξιά συνιστώσα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης» δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις επικρίσεις του προέδρου της ΝΔ για τους χειρισμούς του πρωθυπουργού στο Σκοπιανό.

Σύμφωνα ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος, «μπροστά στο μικροπολιτικό συμφέρον, ο κ. Μητσοτάκης δεν διστάζει να θυσιάσει τις προσπάθειες επίλυσης ενός εθνικού ζητήματος για να μη διχάσει τα διάφορα φέουδα εντός της ΝΔ».

«Προκειμένου, μάλιστα, να μη δυσαρεστήσει τα πρώην στελέχη του ΛΑΟΣ που ηγεμονεύουν, πλέον, στη ΝΔ, έρχεται σε αντίθεση, όχι μόνο με τις δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη και του κ. Σαμαρά, το 2009, αλλά και με τη γραμμή που χαράχθηκε στο Βουκουρέστι επί Κώστα Καραμανλή, την οποία ο ίδιος, μόλις πριν λίγες μέρες, στη συνέντευξή του στο capital.gr είχε χαρακτηρίσει ως ‘’εθνική γραμμή της χώρας’’» προσθέτει η Κουμουνδούρου.

Μητσοτάκης: «Καμία συμφωνία χωρίς αλλαγές στο Συντάγμα»

«Δεν θα ερχόμουν σε συμφωνία με τα Σκόπια αν δεν άλλαζαν το Σύνταγμα τους» διεμήνυσε την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, παραπέμποντας για συμφωνία με τη γείτονα «σε άλλη συγκυρία, με κατάλληλη προετοιμασία, και με την άλλη πλευρά να επιθυμεί πραγματική, όχι πλασματική λύση».

Όπως αποσαφήνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, στη θέση του κ. Τσίπρα ο ίδιος θα ενημέρωνε πρώτα τους πολιτικούς αρχηγούς, θα φρόντιζε να ενώσει δυνάμεις αντί να διχάσει τους πολίτες. «Θα ξεκινούσα τη διαπραγμάτευση από τα ζητήματα του αλυτρωτισμού... Θα περίμενα να δω απτά δείγματα γραφής από την άλλη πλευρά πριν προχωρήσω στο επόμενο στάδιο. Δεν θα συζητούσα τίποτε αν τα Σκόπια δεν δεσμευόντουσαν πρώτα ότι θα αλλάξουν το Σύνταγμα τους» ξεκαθάρισε.


ΑΝΕΛ: «Ο Π. Καμμένος τοποθετήθηκε με ευθύτητα»

«Ο κ. Μητσοτάκης εξακολουθεί να τηρεί σιγή ιχθύος για το Σκοπιανό, αποφεύγοντας ακόμη και σήμερα να τοποθετηθεί με ευθύτητα, όπως έπραξε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνος Καμμένος. Και είναι καπηλεία να προσπαθεί να οικειοποιηθεί εκ των υστέρων το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, επιχειρώντας να διαστρεβλώσει πλήρως το νόημά του» απάντησε από την πλευρά της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου.

«Οι Έλληνες πολίτες αναμένουν, μάταια, από τον κ. Μητσοτάκη να πάρει μια ξεκάθαρη θέση για το εθνικό θέμα, αντί να κρύβεται πίσω από τη θέση της κ. Μπακογιάννη που θέλει να δοθεί το όνομα ‘’Μακεδονία’’ στα Σκόπια» σημείωσαν οι ΑΝΕΛ.

Πηγή: skai.gr