Μητσοτάκης: Καμία συμφωνία μου με τα Σκόπια αν δεν άλλαζαν το Σύνταγμά τους

«Δεν θα ερχόμουν σε συμφωνία με τα Σκόπια αν δεν άλλαζαν το Σύνταγμα τους» διεμήνυσε την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, παραπέμποντας για συμφωνία με τη γείτονα «σε άλλη συγκυρία, με κατάλληλη προετοιμασία, και με την άλλη πλευρά να επιθυμεί πραγματική, όχι πλασματική λύση».

Όπως αποσαφήνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, στη θέση του κ. Τσίπρα ο ίδιος θα ενημέρωνε πρώτα τους πολιτικούς αρχηγούς, θα φρόντιζε να ενώσει δυνάμεις αντί να διχάσει τους πολίτες. «Θα ξεκινούσα τη διαπραγμάτευση από τα ζητήματα του αλυτρωτισμού... Θα περίμενα να δω απτά δείγματα γραφής από την άλλη πλευρά πριν προχωρήσω στο επόμενο στάδιο. Δεν θα συζητούσα τίποτε αν τα Σκόπια δεν δεσμευόντουσαν πρώτα ότι θα αλλάξουν το Σύνταγμα τους» ξεκαθάρισε.

«Το ότι ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται θα μπορούσε να ήταν το πιο σύντομο ανέκδοτο της τελευταίας τριετίας, αν τα αποτελέσματα δεν ήταν καταστροφικά για τη χώρα. Η παρατήρηση είναι δυστυχώς επίκαιρη καθώς ο πρωθυπουργός έχει πάρει επάνω του και τη διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό» σχολίασε σκωπτικά, ενόψει της συνάντησης Τσίπρα – Ζάεφ στο Νταβός. 



Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε μια διαπραγμάτευση χωρίς προηγουμένως να διαμορφώσει
 ενιαία κυβερνητική θέση. «Το έκανε για να διευκολύνει τον κ. Καμμένο, που άλλαζε άποψη ανά 6 ώρες. Είτε πρόκειται για πολιτική ελαφρότητα είτε για ανθρώπινη φαιδρότητα, είναι κάτι που αποτελεί κατάντια για τη χώρα» είπε.

«Χάρη στην απόφαση του Βουκουρεστίου, της κυβέρνησης Καραμανλή, η σημερινή κυβέρνηση θα μπορούσε να διαπραγματευτεί σε καλύτερες συνθήκες, άλλα δεν μπορεί» εκτίμησε.

«Δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε στα επικίνδυνα παιχνίδια της κυβέρνησης, εμείς συνένοχοι σε μια ιστορία που πάει να τραυματίσει την ψύχη του έθνους δεν θα γίνουμε» υπογράμμισε. Ο πρόεδρος της ΝΔ διεμήνυσε ακόμα πως «δεν πρόκειται να ανεχτώ να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Δεν θα δεχτώ τη ρήξη των δεσμών της Μακεδονίας με την υπόλοιπη Ελλάδα». Ούτε όμως, συνέχισε, θα επιτρέψω σε διάφορα ακραία στοιχεία να καπηλευθούν τις εύλογες ανησυχίες του ελληνικού λαού.

Αναφορικά με το πολυπληθές συλλαλητήριο της Κυριακής, είπε ότι η κυβέρνηση «ζαλισμένη από το μέγεθος της κινητοποίησης, έκανε λόγο για ακραίους». Τόνισε ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που εκφράστηκε στη Θεσσαλονίκη δεν αποτελείται από ακραίους, και είναι ντροπή να αντιμετωπίζονται έτσι.

Εξάλλου, σε παρέμβασή του, μετά από ομιλία του νέου προέδρου της ΑΔΕΔΥ Γιάννη Πάιδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «όπου στήνεται κάλπη στην Ελλάδα η ΝΔ θριαμβεύει», ενώ έκανε συστάσεις για αυτοσυγκράτηση στα social media σημειώνοντας: «Η πλειοδοσία πατριωτισμού δεν
μας κάνει περισσότερο πατριώτες».

"Η πραγματικότητα δεν χαρίζεται σε κανένα εγκάθετο μέσο" 

«Σας καλώ όλους να οδηγήσουμε στην έξοδο τους ψεύτες και τους φαύλους που από το 2015 εξουσιάζουν με αυταρχισμό τη χώρα προσπαθώντας να στήσουν καθεστώς. Αυτούς που δεν διστάζουν να χειριστούν με μικροπολιτική και τυχοδιωκτισμό ακόμη και τα κρίσιμα εθνικά θέματα» σχολίασε ακόμα στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, «ανήλθαν στην εξουσία για να αμφισβητήσουν δήθεν το κατεστημένο. Και μέσα σε ελάχιστο χρόνο έγιναν οι ίδιοι το πιο φαύλο και αδίστακτο κατεστημένο που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Αδίστακτο. Κυνικό. Χωρίς ηθικούς φραγμούς. Χωρίς καμία αναστολή».



Νέες εφημερίδες, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, εκδίδονται σωρηδόν με αφανείς υποστηρικτές και προκλητική χρηματοδότηση από τα μεγάλα διαφημιστικά κονδύλια δημοσίων επιχειρήσεων. Με το χρήμα του Έλληνα φορολογούμενου η κυβέρνηση χτίζει το καθεστώς της. «Τους προειδοποιώ ότι σύντομα θα λογοδοτήσουν» διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως τόνισε, το να δείξουμε και να αποδείξουμε ότι τα πράγματα πάνε στραβά είναι το πιο εύκολο. «Η πραγματικότητα δεν χαρίζεται σε καμία ΕΡΤ και σε κανένα εγκάθετο μέσο. Η κοινωνία ξέρει» παρατήρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το κράτος έχει μπει πλήρως στην υπηρεσία του κόμματος. Τάζουν μονιμοποιήσεις, ενώ ξέρουν πως αυτό είναι αντισυνταγματικό. Κοροϊδεύουν και εξαπατούν ξανά. Το κράτος μεγαλώνει. Οι δημόσιοι φορείς αυξάνονται. Κολλητοί και συγγενείς βολεύονται με τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου» κατήγγειλε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ.
Πηγή: skai.gr