ΣΥΡΙΖΑ: Υπερψήφιση των προτάσεων της Πολ. Γραμματείας χωρίς αρνητική ψήφο

Με την υπερψήφιση της εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας ολοκληρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που διεξήχθησαν σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Ας σημειωθεί ότι δεν υπήρξε αρνητική ψήφος, παρά τις επικρίσεις της ομάδας των 53+, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν 13 λευκά. Το πλήρες κείμενο των αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες.

Οι 53 προχωρούν σε αυστηρή κριτική της κυβερνητικής πολιτικής σε κεντρικές της πτυχές, σε νέο κείμενό – παρέμβασή τους (τιτλοφορείται: «Τρία χρόνια μετά, 20 μήνες πριν») σημειώνοντας ότι ενώ στο κόμμα διατυπώνεται η άποψη, ακόμα και καλοπροαίρετα, ότι η κριτική στην κυβέρνηση συνιστά κατά κάποιο τρόπο υπονόμευσή της, οι ίδιοι είναι «πεισμένοι και πεισμένες για το αντίθετο».

Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων η εσωκομματική αντιπολίτευση των 53 διαμηνύει ότι δεν υπάρχει καθαρή έξοδος από το μνημόνιο, ζητεί κατάργηση κράτησης των προσφύγων στα hotspots, σχολιάζει ότι «οι πλειστηριασμοί και η απεργία χτυπούν την ψυχή της αριστεράς», μιλά για «εθνικιστικό παραλήρημα του ηγετικού πυρήνα της Εκκλησίας» με αφορμή το ονοματολογικό, ενώ χαρακτηρίζει «οδυνηρή συμμαχία», και «παρά φύσιν», τη σύμπραξη με τους ΑΝΕΛ.

Έμμεσο άνοιγμα στο Κίνημα Αλλαγής και τη Φώφη Γεννηματά πραγματοποιούν από την πλευρά τους τα μέλη του Πλατφόρμα 2010 στο κείμενο 10 σημείων που κατέθεσαν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος. 

Μεταξύ άλλων, στο κείμενο επισημαίνουν ότι «η κεντροαριστερά στην Ελλάδα δε μπορεί να είναι και να συμπεριφέρεται ως αντιαριστερά σε πλήρη αναντιστοιχία με την στάση των Ευρωπαίων σοσιαλιστών απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και την ελληνική κυβέρνηση».
Πηγή: skai.gr