Κουτσούμπας: Είστε ψυχροί οικονομικοί εκτελεστές των λαϊκών στρωμάτων

Την τακτική της «φουλ» επίθεσης με σκληρή γλώσσα εναντίον της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα, επέλεξε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κατά την τοποθέτησή του για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, χαρακτηρίζοντας τα μέλη της κυβέρνησης «ψυχρούς οικονομικούς εκτελεστές των λαϊκών στρωμάτων».

«Όταν θα δείτε να μειώνετε το προσδόκιμο επιβίωσης στη χώρα μας να ξέρετε ότι έχετε βάλει το λιθαράκι σας. Γιατί αυτό είστε: “οικονομικοί εκτελεστές”, που τσακίζετε τους εργαζόμενους για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας, εντάσσοντας στην πολιτική αυτή και τις περικοπές των επιδομάτων σε μερίδα τρίτεκνων και πολύτεκνων.

«Αιχμή του δόρατος της επίθεσης του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, αποτέλεσε όπως ήταν αναμενόμενο η ρύθμιση για την απεργία, την οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχώρησε κατ’ εντολίν του κεφαλαίου, εξαπολύοντας επίθεση προσωπικά στον πρωθυπουργό ως «πληρωμένη» απάντηση στις αιχμές περί απόδρασης του ΚΚΕ από την πραγματικότητα.

«Δεν έχουμε αποδράσει εμείς από την πραγματικότητα κύριε Τσίπρα. Εσείς έχετε αποδράσει από κάθε λογική, αξίες και την Αριστερά και έχετε προσχωρήσει στο ρεαλισμό της υποταγής στην καρέκλα της εξουσίας. Ευτυχώς που το ΚΚΕ και το εργατικό κίνημα δεν είχαν ποτέ το δικό σας ρεαλισμό. Δεν θα χαμογελάτε για πολύ ακόμα όμως. Δεν θα σας περάσει. Εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε αμαχητί τα δικαιώματα που κατέκτησε με αίμα η εργατική τάξη, όση λάσπη κι αν βάλετε στον ανεμιστήρα, όσο αυταρχισμό κι αν διαθέσετε, όσους κονδυλοφόρους κι αν πληρώσετε. Και σας θυμίζουμε ότι γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταία», σχολίασε αιχμηρά ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κλιμακώνοντας, δε, την επιθετική ρητορική που έχει υιοθετήσει όλες αυτές τις ημέρες το κόμμα του για το θέμα της απεργίας, πρόσθεσε: «Κανείς δεν μπορεί να εξαπατά πάρα πολλούς για πολύ καιρό. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική και θρυμματίζει κάθε προσπάθειά σας να τη συγκαλύψετε. Αλλά, αυτό το Θεό προσκυνάτε -την καρέκλα. Η αλήθεια είναι ότι ξεκινάτε το ξήλωμα της απεργίας. Δεν σας πήρε ο πόνος για την επέκταση της δημοκρατίας στους χώρους δουλειάς».

Εξίσου δριμεία ήταν η κριτική του και για τις ρυθμίσεις που απελευθερώνουν πλήρως τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για χρέη προς τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, όπου «κάρφωσε» την κυβέρνηση, τονίζοντας με νόημα: «οι ρυθμίσεις σας δείχνουν ότι η πολιτική σας έχει χάσει το λαϊκό της έρισμα και γι’ αυτό προχωράτε σε πλειστηριασμούς στα κρυφά σαν τους κλέφτες».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατέληξε, καλώντας τα κυβερνητικά στελέχη να αλλάξουν «κασέτα» γιατί όπως σχολίασε δηκτικά τα περί δίκαιης ανάπτυξης που επαναλαμβάνουν σαν «ρομποτάκια» δεν πείθουν πια.
Πηγή: Nαντίν Χαρδαλιά