Εμπαιγμός(;) με την κατά προτεραιότητα αποζημίωση των εργαζομένων;

Χαμένη στη μετάφραση, ή συνειδητή σύγχυση για να αποφύγει την κριτική το «αλαλούμ» εντός της κυβέρνησης για τη ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου που δίνει προτεραιότητα στις αξιώσεις των εργαζομένων έναντι άλλων πιστωτών σε επιχειρήσεις που βρίσκονται υπό εκκαθάριση;

Το ερώτημα προκύπτει από τη διγλωσσία των υπουργών αναφορικά με το εάν η διάταξη έχει αναδρομική ισχύ ή όχι - όπως σχολιάζει επικριτικά η αντιπολίτευση, αφού η Έφη Αχτσιόγλου υποστηρίζει ότι θα αφορά αξιώσεις που θα προκύψουν μετά την ψήφισή της, ενώ ο Σταύρος Κοντονής προσπάθησε να πείσει ότι αφορά και εκκρεμείς υποθέσεις όταν κλήθηκε από το ΚΚΕ να προχωρήσει σε νομοτεχνική βελτίωση που θα ορίζει ρητά την αναδρομικότητα του ευνοϊκού μέτρου.

«Αυτό δεν είναι δυνατό. Η ρύθμιση θα ισχύει για όσες αξιώσεις δημιουργηθούν από την ψήφιση του νόμου και μετά», απάντησε η Υπουργός Εργασίας με αφορμή δημοσιογραφική ερώτηση που δέχτηκε σε πηγαδάκι στους διαδρόμους της Βουλής για τους εργαζόμενους του MEGA.

Στον αντίποδα, «η ρύθμιση είναι γενική. Δεν χρειάζεται νομοτεχνική», ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κληθείς από τον Χρήστο Κατσώτη (ΚΚΕ) να καταθέσει νομοτεχνική βελτίωση περί αναδρομικότητας στο νομοσχέδιο.

«Δεν ισχύει αυτό που λέτε. Το έχουμε μελετήσει καλά. Αν έχετε πρόθεση για νομοτεχνική, για να μπορούν πράγματι να δικαιωθούν εργαζόμενοι που είναι σε αυτή τη δεινή κατάσταση εμείς είμαστε εδώ», αντέτεινε ο κος Κατσώτης.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά