Σύσκεψη Φλαμπουράρη - Aχτσιόγλου- βουλευτών για τα οικογενειακά επιδόματα

Συνεχίζονται οι ζυμώσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τα οικογενειακά επιδόματα, στη σκιά της διαφοροποίησης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργίας Γεννιά, της οποίας η στάση της σε ενδεχόμενη ονομαστική ψηφοφορία το βράδυ της Δευτέρας παραμένει ερωτηματικό.

Σε αυτό το πλαίσιο, αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη στο γραφείο του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, το προεδρείο τη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες oρισμένοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος εκφράζουν αντίστοιχες ενστάσεις με την κ. Γεννιά, χωρίς αυτό να συνεπάγεται και διαφοροποίηση κατά την σχετική ψηφοφορία.

Παράθυρο, για τον περιορισμό των μειώσεων των επιδομάτων, που θα υποστούν οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι με εισοδήματα άνω των 13.500 ευρώ, άνοιξε νωρίτερα η Θεανώ Φωτίου από τη Βουλή, χωρίς να προσδιορίσει όμως χρονικά το πότε.

«Οι δύο υψηλότερες εισοδηματικές κατηγορίες θα δουν μειώσεις. Είμαστε εδώ ακόμη και τις μειώσεις αυτές να δούμε πως θα τις αντιμετωπίσουμε. Η κυβέρνηση έχει πολιτική για το παιδί», σημείωσε γενικώς και αορίστως η υπουργός.

Είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση της επιστολής της κ. Γεννιά, η οποία «ξαναχτύπησε» αυτή τη φορά με αφορμή το «ψαλίδι» στα οικογενειακά επιδόματα, προκαλώντας πονοκέφαλο στην κυβέρνηση.

Με την επιστολή της στον πρωθυπουργό, που αποκάλυψε ο βουλευτής της ΝΔ, Χρίστος Δήμας, η κα Γεννιά χαρακτηρίζει «άδικη» τη μείωση των επιδομάτων σε μία μερίδα πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών με εισόδημα άνω των 13.500 ευρώ, σημειώνοντας ότι «επί της ουσίας καταργείται η δυνατότητα λήψης των επιδομάτων για μεγάλη μερίδα οικογενειών με τρία τέκνα και άνω, παρότι ο προϋπολογισμός αυξάνεται κατά 260 εκατομμύρια ευρώ» και ζητώντας την επανεξέταση του μέτρου.

«Το πολυνομοσχέδιο έχει πιο πολλά θετικά από αρνητικά μέτρα» υποστήριξε πάντως την Πέμπτη, μιλώντας στη Βουλή, η υπουργός Εργασίας, στη «γραμμή» Τσακαλώτου που δήλωσε την Τετάρτη ότι «το πολυνομοσχέδιο ισορροπεί τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης με τις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας».
Πηγή: skai.gr
TAGS: θεσμοί