Καμμένος: Σε Βαρντάρσκα λέμε ναι – Όχι σε Upper και New Μακεδονία

«Η Μακεδονία είναι μια και ελληνική, όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δεν εκχωρούμε τον ελληνικό όρο "Μακεδονία"» τόνισε την Πέμπτη ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ.

«Να καταλάβουν οι γείτονες ότι η μόνη τους ελπίδα και πόρτα είναι μια λύση που δεν θα πληγώνει την Ελλάδα» διεμήνυσε.

«Υπάρχουν σλαβικοί όροι, όπως Βαρντάρσκα, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι οποίοι δεν θα περιέχουν τον όρο Μακεδονία και τους οποίους αποδεχόμαστε», τόνισε ο Πάνος Καμμένος. «Ούτε Νew (Nέα), ούτε Upper (άνω) Μακεδονία» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Τις σημαίες τις αντικαθιστούμε μόνο όταν φθείρονται και δεν τις παίρνει πια ο αέρας» επανέλαβε.

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε πάντως την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, προσθέτοντας ότι αν οι ΑΝΕΛ, διαφωνήσουν με την πρόταση για την ονομασία, θα ζητήσει σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

«Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων» δήλωσε μάλιστα ο υπουργός Άμυνας.

Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, η δημοσιονομική προσαρμογή έχει ολοκληρωθεί. Όπως σημείωσε ακόμα, «δεν είμαστε ευρωπαϊστές του κέρματος».

Να δώσει τέλος στη μυστική διπλωματία όσον αφορά την ονομασία των Σκοπίων κάλεσε νωρίτερα την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ, αναφερόμενος εμμέσως και στην επίθεση του Μαξίμου στην Εκκλησία για τη θέση που πήρε στο θέμα, ζήτησε να μην ταυτίζει ανθρώπους με ευαισθησία με την ακροδεξιά. 



Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr