Μητσοτάκης: Με μέτρα για πολλά χρόνια η περίφημη «καθαρή έξοδος» του Τσίπρα

Με τις δεσμεύσεις για μείωση των συντάξεων από το 2019 και μείωση του αφορολόγητου από το 2020, η κυβέρνηση Τσίπρα έχει ήδη «μαυρίσει» τα επόμενα χρόνια, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση των τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας.

«Αυτή είναι η περίφημη «καθαρή έξοδος» στις αγορές του κ. Τσίπρα», παρατήρησε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας: «Το να βγαίνει τάχα ο χώρα από το πρόγραμμα ενώ έχει επί της ουσίας αναλάβει δεσμεύσεις για πολλά χρόνια».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «θέατρο σκιών και διαπραγμάτευση εν κρυπτώ», με τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο να προσπαθεί να «κρατήσει την καρέκλα του» και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, «να τον αδειάζει δημόσια».

Η χώρα έχει εθνική γραμμή, την οποία χάραξε η κυβέρνηση Καραμανλή στο Βουκουρέστι και αποτελεί τη θέση της Νέας Δημοκρατίας. Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να υπερασπιστεί το κεκτημένο του Βουκουρεστίου, πρόσθεσε.

Με 200 εκατομμύρια νέους φόρους, μειώσεις στις συντάξεις, το ΕΚΑΣ και το επίδομα θέρμανσης και την επέκταση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από αυτούς που φώναζαν «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», το 2018 θα είναι μία χρονιά σημαντικών πολιτικών εξελίξεων, εκτίμησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως η έξοδος από το πρόγραμμα δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια μιας «ανίκανης, αδίστακτης και ανεύθυνης κυβέρνησης», που παίρνει μέτρα λιτότητας για πολλά χρόνια.

Κατηγορώντας την κυβέρνηση για απόπειρα ψηφοθηρίας με τα επιδόματα και τα «παιχνίδια στο ασφαλιστικό, στην πλάτη της ελληνικής κοινωνίας», ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε πως η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης επιδεινώνει την κατάσταση για όλες τις κοινωνικές τάξεις, ενθαρρύνοντας τις αδήλωτες αποδοχές και τη «μαύρη εργασία», διώχνοντας τις επενδύσεις και ακολουθώντας πολιτική επιδομάτων.

Η ανάπτυξη του 2017 ήταν ασήμαντη και πολύ κατώτερη των προσδοκιών, συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας πως μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος, η χώρα θα χρειαστεί ένα τολμηρό πρόγραμμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, ώστε να δανείζεται με λογικά επιτόκια.

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να υπηρετήσει μια τέτοια πολιτική. Ανάπτυξη με υπονόμευση των επενδύσεων δεν γίνεται – ούτε με γερασμένες ιδεοληψίες ακόμα και στις εκδρομές των μαθητών», τόνισε κλείνοντας.
Πηγή: skai.gr
TAGS: ΠΓΔΜ