Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο για το ν/σ με τα προαπαιτούμενα

Συνεδριάζει αύριο Δευτέρα, το πρωί, το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, με μοναδικό θέμα το πολυνομοσχέδιο με τα εναπομείναντα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.

Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την Τρίτη, με τη διαδικασία του επείγοντος. Στο υπουργικό συμβούλιο άλλωστε αναμένεται να γίνει νομοθετικός σχεδιασμός για το επόμενο διάστημα.

Όσον αφορά το Σκοπιανό, κυβερνητικές πηγές διευκρίνισαν πως δεν αποτελεί αντικείμενο του υπουργικού, ωστόσο δεν απέκλειαν να γίνει ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Την Τρίτη το απόγευμα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης θα ενημερώσει για το πολυνομοσχέδιο την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένο ότι ορισμένα από τα μέτρα αναμένεται να είναι πολιτικά δύσπεπτα για την Κουμουνδούρου.

Το απαραίτητο «μασάζ» στους βουλευτές θα γίνει επίσης από την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

Το πολυνομοσχέδιο θα κατατεθεί την Τρίτη με τη διαδικασία του επείγοντος και υπολογίζεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια είτε στις 15 είτε στις 16 Ιανουαρίου.

Το πολυνομοσχέδιο θα καλύπτει ευρύ φάσμα μνημονιακών εκκρεμοτήτων, όπως οι αλλαγές στα προνοιακά επιδόματα, η πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, η αύξηση στην απαιτούμενη συμμετοχή για προκήρυξη απεργιών σε πρωτοβάθμια σωματεία, η ενίσχυση του ρόλου των οικονομικών εισαγγελέων και η διαμεσολάβηση.
Πηγή: skai.gr