Συνεχίζεται η σφοδρή επίθεση της κυβέρνησης στον Γιάννη Στουρνάρα

Συνεχίζεται η επίθεση της κυβέρνησης στον Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή την προτροπή της Τράπεζας της Ελλάδος προς την κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο ενός προληπτικού προγράμματος στήριξης για την περίοδο μετά το πέρας του Μνημονίου.

«Ο κ. Στουρνάρας έχει βαλθεί να μας πείσει ότι το μόνο θετικό από την τοποθέτησή του στη διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας είναι το γεγονός ότι έφυγε από το υπουργείο Οικονομικών», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Στουρνάρα στο ΥΠΟΙΚ χάθηκαν 150.000 θέσεις εργασίας.

Η κριτική Παππά έρχεται στον απόηχο της επίθεσης του Μεγάρου Μαξίμου στον διοικητή της ΤτΕ, με κυβερνητικούς κύκλους να τον κατηγορούν ότι αντί να θέτει ως στόχο την έξοδο στις αγορές με ευνοϊκά επιτόκια δανεισμού προτιμά τη λύση της γραμμής στήριξης.

Οι ίδιοι κύκλοι σημείωσαν ότι η παλαιότερη «αποτυχία» του κ. Στουρνάρα και της κυβέρνησης που είχε υπηρετήσει ως υπουργός Οικονομικών δεν σημαίνει ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν θα τα καταφέρει «πολύ καλύτερα».

Στην ενδιάμεση έκθεσή της για τη νομισματική πολιτική, η ΤτΕ εκτιμά πως η ύπαρξη προληπτικού πλαισίου στήριξης «μπορεί να δράσει υποστηρικτικά για την ελληνική οικονομία», καθώς θα μειώσει το κόστος δανεισμού, θα εγγυηθεί ασφαλή πρόσβαση σε χρηματοδότηση και θα λειτουργήσει ως εγγύηση για συνέχιση της συνετής πολιτικής.

Η σταθερότητα στην άσκηση πολιτικής, εκτιμά η ΤτΕ, θα τονώσει την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών στη χώρα μας.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ