Διόδια

Σε εξέλιξη η μεγάλη επιστροφή μετά το Πάσχα: Αυξημένη κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου και χαμηλές ταχύτητες από τα διόδια του Ισθμού μέχρι τους Αγίους Θεοδώρους

Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας για την επιστροφή των εκδρομέων

Κλείσιμο

Σκληρή καταδίκη της επίθεσης στο Εφετείο από τον πολιτικό κόσμο

Την απερίφραστη καταδίκη του πολιτικού κόσμου προκάλεσε η βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα έξω από το Εφετείο Αθηνών, με δυνάμεις της αντιπολίτευσης ωστόσο να αφήνουν και αιχμές για την συνολική στάση που ακολουθεί η κυβέρνηση απέναντι στο δικαστικό σώμα.

Για «επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το γραφείο του πρωθυπουργού, επισημαίνοντας πως δημοκρατίες «δεν τρομοκρατούνται ούτε από σφαίρες, ούτε από βόμβες, ούτε από κουκούλες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του σημειώνει πως τέτοιες ενέργειες «τροφοδοτούν την τρομολαγνεία και την ατζέντα της καταστολής», και «βρίσκουν απέναντι τους όλους τους δημοκρατικούς πολίτες».

«Κάθε επίθεση στη Δικαιοσύνη είναι επίθεση στην ίδια τη Δημοκρατία μας. Η Δικαιοσύνη όμως δεν επιτρέπεται να λειτουργεί σε συνθήκες φόβου, ούτε σε συνθήκες θεσμικής υποβάθμισης», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, που επισκέφτηκε το σημείο.

Μήνυμα στην κυβέρνηση να σταματήσει την «συστηματική υπονόμευση της Δικαιοσύνης και του έργου της» έστειλε το ΠΑΣΟΚ καλώντας την παράλληλα να συνειδητοποιήσει τον συνταγματικό της ρόλο και να αναλάβει την δημοκρατική της ευθύνη.

Τέτοιες ενέργειες το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν «νερό στο μύλο» όσων θέλουν να επιβάλλουν κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού και να υλοποιήσουν νέα μέτρα αυταρχισμού και καταστολής σε βάρος του εργατικού - λαϊκού κινήματος, τονίζει το ΚΚΕ.

Ενίσχυση της θεσμικής λειτουργίας αλλά και σεβασμό στη διάκριση των εξουσιών ζητά Το Ποτάμι, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα «είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα με εγχώρια τρομοκρατία».

«Η τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο είναι εγκληματική ενέργεια που στρέφεται ευθέως κατά της Δικαιοσύνης αλλά και εναντίον της Δημοκρατίας [...] Σε τέτοιου είδους ενέργειες δεν υπάρχει η παραμικρή ανοχή», ανέφεραν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Οι δικαστικοί εξαπέλυσαν νωρίτερα βολές κατά της κυβέρνησης, σημειώνοντας πως όσοι επιτίθενται στο δικαστικό σώμα, μέσω της συκοφάντησης των λειτουργών του, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η Αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα όσον αφορά τα κίνητρα των δραστών, όμως οι υποψίες για την ώρα στρέφονται προς την τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».
Πηγή: skai.gr