Κοντονής: Κοροϊδεύουν την κοινωνία όσοι δεν θέλουν έλεγχο των πάντων για όλα

Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση της κυβέρνησης και προσωπικά του Σταύρου Κοντονή με τη Δικαιοσύνη , μετά και τη σημερινή απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε άκυρες τις υπουργικές αποφάσεις για τη δήλωση Πόθεν Έσχες για όλους τους υπόχρεους, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης να κατηγορεί από το βήμα της Βουλής όσους υποστηρίζουν τις εξαιρέσεις στο νόμο ότι «κοροϊδεύουν την κοινωνία», επιμένοντας ότι δεν επιθυμούν τον έλεγχο και τη διαφάνεια κι έτσι «καταδολιεύεται ο νόμος».

Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση εναντίον των δικαστικών λειτουργών και του ΣτΕ, ο κ. Κοντονής έστειλε σαφές μήνυμα μη υποχώρησης της κυβέρνησης και του ίδιου στο νόμο για το Πόθεν Έσχες, κορυφώνοντας την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις δύο πλευρές.

«Η κυβέρνηση έχει πει και το λέει κι απόψε μετά τη νέα απόφαση του ΣτΕ, ότι επιθυμεί διακαώς την συνεργασία με όλους, αλλά πάνω απ’ όλα θέτει ζήτημα Δημοκρατίας και ισονομίας, δηλαδή, τον έλεγχο όλων για όλα. Τονίζουμε για άλλη μία φορά ότι αν εμφιλοχωρήσουν εξαιρέσεις όπως διαλαμβάνεται και σε προηγούμενη και σημερινή απόφαση ΣτΕ, τότε νόμος που υποχρεώνει αληθή δήλωση πόθεν έσχες δεν υπάρχει. Ας το καταλάβουμε κι όσοι λένε το αντίθετο να γνωρίζουν ότι κοροϊδεύουν την κοινωνία», υπογράμμισε αρχικά ο Υπουργός Δικαιοσύνης από το βήμα της Βουλής.

Πρόσθεσε, δε, ότι εάν οι υπόχρεοι δήλωσης περιουσιακής κατάστασης υποχρεούνται να δηλώνουν μόνο τις τραπεζικές τους καταθέσεις κι όχι τα μετρητά που έχουν σε θυρίδες, τότε «καταδολιεύεται ο νόμος, ακυρώνεται ο νόμος και κυρίως η λαϊκή επιταγή για διαφάνεια κ έλεγχο».

Ο Σταύρος Κοντονής υιοθετώντας πλήρως την κατά Μαξίμου ρητορική «να δούμε ποιος θα κουραστεί πρώτος», κατέληξε σχολιάζοντας με νόημα ότι: «η κυβέρνηση σήμερα επανέρχεται και λέει “να δούμε ποιος θα κουραστεί;”. Η κυβέρνηση που θα επιμείνει στη διαφάνεια και τον έλεγχο ή όσοι συντάσσονται πίσω από καθεστώτα αδιαφάνειας και μη ελέγχου; Και θα λογοδοτήσουν όλοι στο λαό»
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά