Σεβαστάκης: Πλέγμα προστασίας για το μεγάλο μέρος των λαϊκών κατοικιών

Μεγάλο μέρος των λαϊκών κατοικιών προστατεύεται, διαβεβαίωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στο νόμο Κατσέλη-Σταθάκη (που ισχύει μέχρι τις 31/12).

Ο νόμος Κατσέλη με την προέκταση Σταθάκη, σε συνδυασμό με την εναλλακτική των εξωδικαστικών συμβιβασμών δημιουργεί ένα πλέγμα προστασίας για το μεγάλο μέρος της λαϊκής πρώτης κατοικίας, υποστήριξε.

Σε σχετική ερώτηση για την πώληση τμημάτων της ΔΕΗ, ο κ. Σταθάκης υποστήριξε πως ασκούνται πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς είναι μέσα στις δεσμεύσεις της χώρας. Τα ευρωπαϊκά δικαστήρια άλλωστε επιβάλλουν πρόστιμα στην Ελλάδα για τα καύσιμα που χρησιμοποιεί η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως όμως τόνισε ο ίδιος, υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες στις εναλλακτικές, «πράσινες» (i.e φιλικές προς το περιβάλλον) μορφές ενέργειας που μπορούν να αλλάξουν το ενεργειακό τοπίο της χώρας.

Ο κ. Σεβαστάκης εκτιμά πωως υπάρχει αποκατάσταση της καλής φήμης της χώρας, σε επίπεδο λειτουργικότητας, δημιουργώντας εύφορες συνθήκες για επενδυτικό ενδιαφέρον.
Πηγή: skai.gr