Σπυράκη για Ντόρα: Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία – Η Σ. Αραβία θα διερευνηθεί

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην συμπεριλάβει άμεσο συγγενή του σε κυβέρνηση της ΝΔ δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, πρόκειται για σαφές και ξεκάθαρ μήνυμα ότι η διακυβέρνηση δεν μπορεί να είναι οικογενειακή υπόθεση, τόνισε στον ΣΚΑΪ η Μαρία Σπυράκη στον απόηχο της σχετικής αναφοράς του κ. Μητσοτάκη στην Καθημερινή.

«Και η ίδια η κ. Μπακογιάννη είχε δείξει το δρόμο σε συνέντευξή της στο Βήμα, λέγοντας ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να είναι ο κ. Μητσοτάκης πρωθυπουργός και η ίδια δεν ενδιαφέρεται για αξιώματα» εξήγησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

«Ήταν μια πολύ έντιμη απόφαση που ελήφθη σε ουδέτερο χρόνο, ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση για τον ίδιο» τόνισε.

Η Μαρία Σπυράκη επισήμανε ότι ο κ. Μητσοτάκης εξελέγη από χιλιάδες ψηφοφόρους, 210.000 ανθρώπους, είναι ο δημοφιλέστερος, είναι πρωθυπουργός, και έχει μεγάλο χρέος να αλλάξει την εικόνα της Ελλάδας και να προχωρήσει με βάση τις εξαγγελίες που έχει κάνει.

«Η κ. Μπακογιάννη έχει εκτόπισμα, είναι σημαντικό στέλεχος, άλλα δεν μπορεί να δίνεται η εικόνα ότι η διακυβέρνηση του τόπου είναι μια οικογενειακή υπόθεση. Σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα θεωρείται αυτονόητο ότι συγγενής άμεσος δεν υπάρχει στο ίδιο κυβερνητικό σχήμα. Στην Αμερική είναι νομοθετημένο» παρατήρησε.

«Η υπόθεση των πυρομαχικών θα διερευνηθεί»

Όσον αφορά την υπόθεση της πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, η εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε ότι στα ελληνικά ταμεία δεν μπήκαν 66 εκατ. ευρώ βάσει μιας συμφωνίας «κυβέρνηση προς κυβέρνηση» γιατί ο υπουργός Άμυνας επέλεξε την οδό του μεσάζοντος, γιατί με την κάλυψη του πρωθυπουργού επέλεξε την οδό ενός τρίτου.

«Η υπόθεση θα διερευνηθεί είτε σε αυτή την επόμενη Βουλή οπότε η πλειοψηφία θα είναι άλλη» ξεκαθάρισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Με αφορμή ανακοίνωση του Μαξίμου, η κ. Σπυράκη σχολίασε δηκτικά ότι «το αγαπημένο θέμα της κυβέρνησης είναι να μιλάει για την οικογένεια του κ. Μητσοτάκη».

«Έχει πάρει τόσο σφιχτά αγκαλιά τον κ. Καμμένο η κυβέρνηση που πλέον δεν μπορεί πλέον να τον αποχωριστεί ούτε στον ύπνο της» παρατήρησε.

«Κουφάρι επιχείρησης η ΔΕΗ»

Για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης δήλωσε ότι «έχουμε πληρώσει την καθυστέρηση των αξιολογήσεων σε αυτή την περίπτωση δεν πρόσθεσε στην οικονομία και άλλα επιπλέον βάρη».

Με αφορμή τη συμφωνία με τους θεσμούς η κ. Σπυράκη δήλωσε ότι το τίμημα για τη ΔΕΗ ήταν η πώληση των λιγνιτικών μονάδων οι απώλειες για το δημόσιο είναι πολύ μεγαλύτερες έναντι της «μικρής ΔΕΗ». «Πάει για πώληση ενός μεγαλύτερου ποσοστού ενεργητικού και λιγνιτικών μονάδων και επιτρέπει στους επενδυτές να επιλέξουν τους καλούς καταναλωτές» είπε. Έκανε δε λόγο για ένα «κουφάρι επιχείρησης» λόγω των κυβερνητικών αποφάσεων. «Ήρθαν τώρα και παραδίδονται άνευ όρων» σημείωσε.

Πηγή: skai.gr - Σ.Κ