Στις 7 και 8 Δεκεμβρίου η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα

Για τις 7 και 8 Δεκεμβρίου οριστικοποιήθηκε η επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο κ. Ερντογάν θα συναντηθεί με τον ΠτΔ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ θα επισκεφθεί και τη Θράκη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ατζέντα των συζητήσεων θα περιλαμβάνει το μεταναστευτικό, την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή και την ελληνοτουρκική οικονομική συνεργασία.

Έμφαση θα δοθεί επίσης στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη στιγμή που οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη γείτονα χώρα έχουν «παγώσει», και στις περιφερειακές εξελίξεις.

Η ατζέντα είναι ελαφρώς διαφορετική σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, η οποία αναφέρει ότι θα τεθούν επί τάπητος το άσυλο που έχουν ζητήσει οι Τούρκοι στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, το Κυπριακό, οι ευρω-τουρκικές σχέσεις και το μεταναστευτικό.

Τον Ταγίπ Ερντογάν θα συνοδεύουν μεταξύ άλλων κυβερνητικών στελεχών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τσαβούσογλου και ο συνεπώνυμος υπουργός Εξωτερικών.

Μαζί του θα είναι επίσης 11 διευθυντές μέσων ενημέρωσης της Τουρκίας και 46 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι.

Δρακόντια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας, με Αστυνομία και Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών να είναι σε εγρήγορση, ειδικά μετά τη σύλληψη εννέα Τούρκων στην Αθήνα που εικάζεται ότι σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση με στόχο τον τούρκο πρόεδρο.
Πηγή: skai.gr