Δύο τα διαβαθμισμένα έγγραφα που διάβασαν οι 8 βουλευτές στο ΥΠΕΞ

Τελικώς 8 βουλευτές βρέθηκαν σήμερα το απόγευμα σε ειδική αίθουσα του Υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου να λάβουν γνώση των διαβαθμισμένων εγγράφων που επικαλέστηκε πριν από μερικές ημέρες στη Βουλή ο Πρωθυπουργός.

Το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ των διαβαθμισμένων εγγράφων γράφτηκε σήμερα στον ένατο όροφο του Υπουργείου Εξωτερικών όπου 8 βουλευτές σε μία τυπολατρική διαδικασία η οποία περιελάμβανε και υπογραφή πρωτοκόλλου ανάγνωσης και παρουσία του κ. Κατρούγκαλου  ανέγνωσαν δύο από τα τρία διαβαθμισμένα έγγραφα που αφορούν την πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία.

Ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε πως τα ερώτημα εντείνονται και αυξάνονται και ζήτησε να μάθει πόσα είναι τα έγγραφα που έχει λάβει το ΥΠΕΞ για να λάβει την λιτή απάντηση «πολλά» από τον κ. Κατρούγκαλο.

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ « διαβάσαμε διαβαθμισμένα έγγραφα τα οποία είχαν όντως κάποια πληροφορία. Δύο έγγραφα από τα τρία που επικαλέστηκε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός είδαμε, αλλά υπάρχει πληθώρα τέτοιων εγγράφων. Δεν υπάρχει ψέμα αλλά διαστροφή της ερμηνείας από την πλευρά του Πρωθυπουργό ο οποίος επιχείρησε να καλύψει αυτή τη σκοτεινή υπόθεση. Οι Άραβες ήθελαν διακρατική συμφωνία και εμείς τους δίναμε μεσάζοντες. Οι άραβες ήθελαν για αυτούς τα όπλα κι εμείς τους δίναμε μεσάζοντες να τα πάνε όπου αυτοί ήθελαν. Η διαδικασία ήταν άκρως εξευτελιστική. Τα Υπουργεία δεν τους ανήκουν».
Πηγή: skai.gr