Συνάντηση Τσίπρα - Ολάντ ενόψει του ραντεβού με τον Μακρόν

Με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ συναντήθηκε στο Παρίσι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το πρωί της Παρασκευής θα έχει πρόγευμα εργασίας με τον νυν πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Οι κ. Ολάντ και Τσίπρας συζήτησαν για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και την ευρωπαϊκή αριστερά.

Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Νωρίτερα, ο ελληνας πρωθυπουργός βραβεύθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίου και την πολιτική επιθεώρηση Politique Internationale.

Σήμερα Παρασκευή, μετά από τη συνάντησή του με τον Εμανουέλ Μακρόν, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανατολική Εταιρική Σχέση, όπου συμμετέχουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των κρατών - μελών της Ε.Ε. και των έξι ανατολικών χωρών - εταίρων (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία).
Πηγή: skai.gr