Στη Βουλή η τροπολογία με τα μέτρα έκτακτης ενίσχυσης των πληγέντων της Μάνδρας

Δείτε την τροπολογία εδώ 

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τα μέτρα έκτακτης ενίσχυσης των πληγέντων νοικοκυριών κι επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας Αττικής.

Όπως είχε ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η τροπολογία προβλέπει έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση ύψους 5.000 ευρώ ανά κατοικία και για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα και 8.000 ευρώ αντίστοιχα ανά επιχείρηση που υπέστη ζημιές από την σφοδρή κακοκαιρία.

Τα ίδια μέτρα ορίζεται ότι ισχύουν και για τους πληγέντες σε Σύμη, Σαμοθράκη, Αγιά Λάρισας και την παραλία της Κατερίνης, που είχαν κηρυχθεί επίσης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η τροπολογία ξεκαθαρίζει ότι τα ανωτέρω ποσά είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα στα χέρια του δημοσίου ή τρίτων, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τις ΔΟΥ και το δημόσιο εν γένει, του Δήμους, τις Περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

Σύμφωνα, με την τροπολογία η διαδικασία, οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια χορήγησης του εν λόγω επιδόματος, καθώς και κάθε άλλο ζήτημα, θα καθοριστούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Βάσει της έκθεσης του ΓΛΚ, η εφάπαξ δαπάνη εκτιμάται ότι θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 30 εκατομμύρια ευρώ.

Η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί απόψε το βράδυ από την Ολομέλεια της Βουλής μαζί με το νομοσχέδιο για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος 2017.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά