Μητσοτάκης: Κάποιοι κρύβουν τις ευθύνες τους για τη Μάνδρα μέσα στη λάσπη

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και την περιφέρεια Αττικής σχετικά με τις πλημμύρες που χτύπησαν την περιοχή της Μάνδρας, αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 19 νεκρούς, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο 5ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Λάρισα ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έκανε 10λεπτη επίσκεψη-εξπρές στις πλημμυρισμένες περιοχές, χωρίς καν να μπει στη Μάνδρα ή να συνομιλήσει με κατοίκους.

Σημείωσε δε αιχμηρά πως η απουσία του Αλέξη Τσίπρα στις δύσκολες στιγμές είναι κάτι μόνιμο, κατηγορώντας τον ότι ήταν εξίσου απών στις πυρκαγιές και στην οικολογική καταστροφή που προκάλεσε η πετρελαιοκυλίδα στο Σαρωνικό.

«Κάποιοι κρύβουν τις ευθύνες τους στη λάσπη», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διερωτώμενος γιατί δεν ολοκληρώθηκαν τα σχέδια διαχείρισης πλημμυρών και για ποιο λόγο η περιφέρεια Αττικής δεν προχώρησε σε αντιπλημμυρικά έργα.

«Γιατί δεν έγιναν τα απαραίτητα έργα στο βουνό πάνω από τη Μάνδρα; Τι έκανε η πολιτική προστασία; Τι πήγε λάθος και δεν ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι;» είπε, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην περιφερειάρχη Ρένα Δούρου.

Προσέθεσε ότι οι ευθύνες θα διερευνηθούν οπωσδήποτε, «γιατί περισσεύουν τα μεγάλα και τα θλιβερά επικοινωνιακά σόου, αλλά λείπει το θάρρος της ανάληψης της πολιτικής ευθύνης».

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε μάλιστα αιχμές για την πολιτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι εάν οι πλημμύρες είχαν λάβει χώρα επί κυβέρνησης ΝΔ η Κουμουνδούρου θα ήταν σαφώς πιο ομιλητική.

Ο αρχηγός της ΝΔ  αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του κόμματος και στην ανάγκη άμεσης στήριξης των πληγέντων. Σημείωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση κινητοποίησε εθελοντές και συγκρότησε ομάδα ειδικών ώστε να μελετηθούν τα προβλήματα.
Πηγή: skai.gr