Στην πλημμυρισμένη Μάνδρα ο Τσίπρας

Την περιοχή της Μάνδρας επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός, μία ημέρα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 16 ανθρώπους, κι ενώ τέσσερα άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόταν από την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον αρχηγό της Πυροσβεστικής Βασίλη Καπέλιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αυτοψία των καταστροφών, σε συνεργασία με την δήμαρχο Μάνδρας και αυτή την ώρα προεδρεύει σύσκεψης στο κτήριο της περιφέρειας στην Ελευσίνα.

Υπενθυμίζεται πως κανονικά ο κ. Τσίπρας ήταν κανονικά προγραμματισμένο να αναχωρήσει για το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας σήμερα, για να λάβει μέρος σε σύνοδο για το περιβάλλον.

Ειδική επιστημονική επιτροπή η οποία θα μελετήσει την πρωτοφανή καταστροφή, θα αναζητήσει τα αίτιά της και θα προτείνει συγκεκριμένες λύσεις και παρεμβάσεις συγκρότησε η Νέα Δημοκρατία, όπως ανακοινώσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο προσυνέδριο του κόμματος στη Χίο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε πως «δεν είναι ώρα να αποδώσουμε ευθύνες, ωστόσο, εξ ορισμού την ευθύνη την έχουν η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση που πρέπει να διαχειριστεί την κρίση».

Οι καταστροφές στη Μάνδρα προκάλεσαν επίσης τη μετάθεση για τη Δευτέρα της ψηφοφορίας στη Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά τη χορήγηση κοινωνικού μερίσματος.


Πηγή: skai.gr