Πρόσκληση Τσίπρα στον αραβικό κόσμο για επενδύσεις στην Ελλάδα

Κάλεσμα σε αραβικές χώρες να αξιοποιήσουν τη γεωστρατηγικά σημαντική θέση της Ελλάδας και την ανάκαμψη της οικονομίας για να επενδύσουν στη χώρα μας απηύθυνε ο πρωθυπουργός, ανοίγοντας τις εργασίες της 2ης Ευρω-Αραβικής Διάσκεψης που φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στον χαιρετισμό του ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως η Ελλάδα ήταν και παραμένει «γέφυρα ανάμεσα στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή», που καθιερώνεται σταδιακά ως περιφερειακός κόμβος για την ενέργεια, το εμπόριο, τις μεταφορές και τις τηλεπικοινωνίες.

Σημείωσε ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή που λειτουργεί ως κέντρο διπλωματικού διαλόγου και ως «σταυροδρόμι» πολιτισμών.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι υπάρχει βεβαιότητας πως η Ελλάδα «έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα της κρίσης», προσθέτοντας ότι η χώρα μπαίνει σε νέα εποχή που οι επενδυτές μπορούν να αξιοποιήσουν.

Στις εργασιες της Διάσκεψης συμμετέχει και ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος συναντήθηκε νωρίς το πρωί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο. Στις 12:00 το μεσημέρι θα συναντηθεί και με τον κ. Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Πηγή: skai.gr