O Πάνος Καμμένος σύνδεσμος-κλειδί μεταξύ Τραμπ και Πούτιν(;)

Καταγγελίες πως ο υπουργός Άμυνας Πάνος Κάμμενος ενδέχεται να είναι ο σύνδεσμος ανάμεσα στον ελληνοαμερικανό σύμβουλο της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ, Τζορζ Παπαντόπουλος, και τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, εξαπέλυσε ο ακαδημαϊκός και δημοσιογράφος Σεθ Έιμπραμσον.

Σε σειρά αναρτήσεων στο Twitter, ο κ. Έιμπραμσον σημειώνει ότι ο κ. Παπαντόπουλος ταξίδευσε στην Αθήνα στα τέλη του περσινού Μαΐου και συναντήθηκε με τον κ. Καμμένο, ακριβώς την ίδια περίοδο που ο ρώσος πρόεδρος επισκεπτόταν την ελληνική πρωτεύουσα για επαφές με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας μας.

Ο κ. Έιμπραμσον επισημαίνει δε ότι ο Παπαντόπουλος μετέβη στην Ελλάδα μόνο δύο φορές το 2016, υπονοώντας ότι η σύμπτωση με το ταξίδι Πούτιν μπορεί να μην είναι σύμπτωση.

Σημειώνεται πως ο κ. Έιμπραμς δεν δίνει αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηρίξει τις θέσεις του.

Στις αναρτήσεις του ο κ. Έιμπραμσον κατηγορεί τον κ. Τραμπ ότι ψεύδεται για τη σχέση του και τις επαφές του με τον Παπαντόπουλος, υποστηρίζοντας ότι ο μοναδικός σημαντικός λόγος που ο νεαρός σύμβουλος προσελήφθη στην καμπάνια ήταν οι «δεσμοί του με τον Καμμένο». «Ο Καμμένος μπορεί κάλλιστα να είναι ο σύνδεσμος-κλειδί ανάμεσα στον Τραμπ και τον Πούτιν».



Ο δημοσιογράφος και ακαδημαϊκός καταγγέλλει μάλιστα ότι τον Δεκέμβριο 2016, περίπου δύο μήνες πριν την ορκωμοσία Τραμπ, ο Παπαντόπουλος είπε σε έλληνες αξιωματούχους ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του είχε προσφέρει όποια δουλειά ήθελε στον Λευκό Οίκο. Η καριέρα του νεαρού συμβούλου, κατά τον Έιμπραμς, εκτροχιάστηκε μετά τις αποκαλύψεις για επικοινωνίες του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Μάικλ Φλιν με τον ρώσο πρεσβευτή.

Υπενθυμίζεται πως ο 30χρονος Παπαντόπουλος συνελήφθη το καλοκαίρι στο πλαίσιο της έρευνας για ρωσικές παρεμβάσεις στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Έκτοτε συνεργάζεται με την σχετική έρευνα του ειδικού συμβούλου Ρόμπερτ Μούλερ και έχει παραδεχτεί ότι είπε ψέματα στο FBI όσον αφορά τις προσπάθειές του να προγραμματίσει επαφές ανάμεσα στο επιτελείο Τραμπ και ρώσους αξιωματούχους.

Ο κ. Τραμπ έχει προσπαθήσει να αποστασιοποιηθεί από τον Παπαντόπουλος, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για έναν χαμηλόβαθμο εθελοντή που ήταν ουσιαστικά άγνωστος στην καμπάνια, αν και προεκλογικά είχε κατονομάσει τον νεαρό ελληνοαμερικανό ως μέλος συμβουλευτικής ομάδας για εξωτερική πολιτική.
Πηγή: skai.gr