Κοντονής: Στη ΝΔ η πατρότητα των νόμων αποσυμφόρησης στις φυλακές

Στην κυβέρνηση της ΝΔ επέρριψε την πατρότητα των νόμων αποσυμφόρησης στις φυλακές ο Σταύρος Κοντονής, αναφέροντας ωστόσο ότι «σωστά τα έπαιρνε αυτά τα μέτρα».

Θεωρούμε καλύτερο, πρόσθεσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, αντί να πληρώνουμε πρόστιμα στην ΕΕ και να γίνεται η χώρα διεθνώς ρεζίλι τα χρήματα αυτά να αξιοποιούνται στη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος.

«Για μας φυλακή δεν μπορεί να είναι κελιά και κάγκελα» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Και με έκπληξη, συνέχισε, βρήκα έγγραφα του προηγούμενου υπουργού Δικαιοσύνη επί Σαμαρά με το οποίο εκρίνετο ότι δεν είναι απαραίτητο να λειτουργήσει στις φυλακές της Δράμας σχολείο δεύτερης ευκαιρίας και επισκεπτήριο.

«Ήταν ακραία τιμωρητικό το προηγούμενο σύστημα, για μας φυλακές που θα περιορίζονται μόνο στην κράτηση δεν υφίστανται» ξεκαθάρισε ο Σταύρος Κοντονής.

Ο υπουργός προέκρινε την εκλογίκευση στις ποινές. «Να μη χρειάζεται να νομοθετεί η Βουλή αποσυμφορητικούς νόμους» είπε.

«Ο νόμος για την αποφυλάκιση έχει έκτακτο χαρακτήρα και έχει έρθει η στιγμή να καταργηθεί» δήλωσε από πλευράς του το πρωί ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος για το νόμο που ο ίδιος θέσπισε.

Πηγή: skai.gr