Μεγαλοοικονόμου: Λεβέντη παραιτήσου πριν τη Δευτέρα

Η προαναγγελία παραίτησης του Βασίλη Λεβέντη από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ, δρομολογεί ως φαίνεται εξελίξεις στην Ένωση Κεντρώων και σε κάθε περίπτωση αναβρασμό και προετοιμασία ανακατέματος της τράπουλας, για το ενδεχόμενο να υλοποιήσει την προσεχή Δευτέρα όσα δήλωσε σήμερα με αφορμή το νόμο για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου.

Κι ενώ στο κόμμα του επικρατεί βαθύς προβληματισμός για τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν, οι «αποστάτες» του όπως η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου - που είχε φύγει με βολές εναντίον του κ. Λεβέντη - είδαν μάλλον μια ευκαιρία επιστροφής σε αυτό.

Η ίδια με ανακοίνωσή της καλεί τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων «εάν η δήλωσή του έχει σοβαρότητα» να παραιτηθεί πριν από τη Δευτέρα, ώστε να συγκληθεί άμεσα η Κοινοβουλευτική Ομάδα για την εκλογή νέου προέδρου και «χάριν της ενότητας του κόμματος να επιστρέψουν οι βουλευτές που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί», δηλαδή η ίδια κι ο Γιώργος Καρράς.

Προτείνει μάλιστα ο νέος πρόεδρος να είναι μεταβατικός με εντολή σύγκλισης συνεδρίου για την εγγραφή νέων μελών και τον καθορισμό των καταστατικών αρχών του.

Αν και ο ίδιος ο Βασίλης Λεβέντης δηλώνει αποφασισμένος να κάνει πράξη την παραίτηση από τη θέση το βουλευτή, τονίζοντας μάλιστα στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι η απόφασή του είναι «ειλημμένη», εντός κοινοβουλίου διατηρούνται εντονότατες αμφιβολίες οι οποίες συνοδεύονται από σχόλια πως αν μη τι άλλο κατάφερε να στρέψει το ενδιαφέρον στο πρόσωπό του.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά