Μαξίμου προς Εκκλησία: Επιδιώκουμε τομές για τα ατομικά δικαιώματα

Χαμηλούς τόνους τήρησε την Παρασκευή το Μαξίμου για τα ιερά «πυρά» της Εκκλησίας, και του Αγίου Όρους, όσον αφορά τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου στο 15ο έτος ηλικίας, προτάσσοντας την ανάγκη διαλόγου, αλλά και την ανάγκη τομών για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων. Το επίμαχο σχέδιο νόμου για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου θα κατατεθεί στην Ολομέλεια τη 1μμ την ερχόμενη Δευτέρα.

«Οι απόψεις και θέσεις της Εκκλησίας που κατατίθενται στη δημόσια συζήτηση είναι απολύτως σεβαστές» τόνιζαν κυβερνητικοί κύκλοι, ωστόσο προσέθεταν ότι «η κυβέρνηση με παρρησία και πάντοτε μέσα από το διάλογο συνεχίζει να επιδιώκει τομές για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, καταγωγής, φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Χάρης Κονιδάρης είχε δηλώσει στον ΣΚΑΪ πως η Εκκλησία έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα και καλούνται όλα τα κόμματα να ακολουθούσουν το παράδειγμα της.

Χαρακτήρισε δε «χυδαίο και αγοραίο παραλήρημα» τις δηλώσεις του Γιάννη Ραγκούση περί ομοφυλοφιλίας Μητροπολιτών επαναλαμβάνοντας ότι «εάν δεν φέρει τα στοιχεία, η Εκκλησία θα προσφύγει στη δικαιοσύνη».

«Η Εκκλησία να βγει από την υποκρισία. Λυπάμαι για την αντίδραση της», απάντησε μέσω του ΣΚΑΪ ο κ. Ραγκούσης. Στήριξη στον Γιάννη Ραγκούση, έδωσαν ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΙΔΗΣΟ.

Την πεποίθησή του ότι θα αποσαφηνιστεί στην Ολομέλεια και θα «ενισχυθεί ενδεχομένως» το άρθρο του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο αφορά στη δυνατότητα ανηλίκου 15 ετών να αλλάξει ταυτότητα φύλου εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. 

Για «αντιεπιστημονικές απόψεις της κυβέρνησης» κάνει λόγο σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ. Ο Περισσός σημειώνει πως «τα κατασκευασμένα κοινωνικά στερεότυπα για τα δύο φύλα αποτελούν το άλλοθι του ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει εμπόριο αντιδραστικών ιδεών, οι οποίες απορρίπτονται και από επιστημονικές ενώσεις».

«Άλλη μια φορά καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου που πρόκειται να συζητηθεί την Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής. Χωρίς κοινωνικό διάλογο, χωρίς προετοιμασία, τέτοιες αλλαγές είναι βίαιες και αποδοκιμάζονται από τον λαό» σχολίασε από πλευράς της η Ένωση Κεντρώων. Ο κ. Τσίπρας, σημειώνει το κόμμα, δεν έχει δικαίωμα να καλλιεργεί διχασμό, ούτε μπορεί να αγνοεί ηθικές αξίες που εμπνέουν τον λαό μας από σύσταση του ελληνικού κράτους.

Πηγή: skai.gr