Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ υπό τη σκιά της υπόθεσης στο Ελληνικό

Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του Ελληνικού συγκάλεσε στο Μέγαρο Μάξιμου ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, κύριο αντικείμενο θα είναι η επένδυση στο Ελληνικό, μετά και τη νέα αναβολή λήψης της σχετικής απόφασης από το κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Την άμεση αποπομπή της γενικής γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού, που υπηρετεί και ως πρόεδρος του ΚΑΣ, ζήτησε το πρωί από τον πρωθυπουργό o Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να αποπέμψει την Μαρία Βλαζάκη «αν εννοεί, έστω στοιχειωδώς» αυτά που έχει πει για τη βούληση της κυβέρνησης να γίνει η επένδυση στον χώρο του πρώην αεροδρομίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης από την πλευρά του δικαιολόγησε τους αρχαιολόγους που ζητούν να κηρυχθεί αρχαιολογικού ενδιαφέροντος μέρος του χώρου, λέγοντας ότι προσπαθούν να προστατεύσουν την ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά της χώρας. «Λέμε ναι στις επενδύσεις, αλλά με σεβασμό στους κανόνες και τους νόμους», είπε στη Βουλή.

Η τοποθέτηση Σκουρλέτη έρχεται μία ημέρα μετά την ενόχληση που εξέφρασε το Μεγάρου Μαξίμου όσον αφορά τη στάση του ΚΑΣ, διαμηνύοντας ότι σέβεται μεν τους θεσμούς όμως δεν θα αποδεχθεί «σκόπιμες κωλυσιεργίες που θα έθεταν σε αμφισβήτηση τη δεδηλωμένη βούλησή και την αποφασιστικότητα [της κυβέρνησης] για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό».

Για «θεατρικού τύπου» αντιδράσεις
της ΝΔ έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος και διερωτήθηκε «γιατί τέσσερα χρόνια που είχαν την ευθύνη οι κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ δεν έλυσαν τα θέματα αρχαιολογίας και περιβάλλοντος στο Ελληνικό».
Πηγή: skai.gr